Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
hln,
ttps://zul.im/0owd83,
overzet je niet,
oling allianz,
neistikima,
het nieuwsblad,
travel insurance,
smaragdai,
svi,
immobilienfinanzierung,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Kintų g., Venckų k., Klaipėdos r. sav.,
Liepų g., Venckų k., Klaipėdos r. sav.,
Martyno Reisgio g., Venckų k., Klaipėdos r. sav.,
Vingio g., Venckų k., Klaipėdos r. sav.,
Alyvų g., Vėžaičių mstl., Klaipėdos r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Daugiametis žolinis augalas. Lapais galima paskaninti konservuojamą maistą, žuvies patiekalus, aromatizuoti gėrimus, likerius, brendį. Lapų ir nesunokusių sėklų dedama į salotas. Kvapas ir skonis salstelėjęs, primena anyžius. Šaknys verdamos ir valgomos kaip kitos daržovės. Garduoklė
tonizuoja organizmą, lengvai laisvina vidurius. Vokietijoje maltos džiovintos sėklos vertinamos kaip geras prieskonis. Garduokle galima papuošti bet kokią gėlių lysvę, natūralią pievą. Dirvai nereiklios. Geriausiai tinka pavėsinga vieta, humusingas priemolis. Naudojamos dalys: dažniausiai
švieži, kartais šaldyti, džiovinti lapai (kvapas silpnas), žalios nesubrendusios ir džiovintos subrendusios sėklos, rudenį iškastos šaknys. Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
|
|
|
|
|