Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
grand crown registracija,
hln,
van bever condoleren,
retromöbler instagram,
www.555ppp.yz,
gransnet forums,
???,
hgo,
hallo ik ben vera en eva,
holandstraat 16,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Architektų a., Aukštkiemių k., Klaipėdos r. sav.,
Danų g., Aukštkiemių k., Klaipėdos r. sav.,
Europos g., Aukštkiemių k., Klaipėdos r. sav.,
Jungtinė g., Aukštkiemių k., Klaipėdos r. sav.,
Mažojo Londono g., Aukštkiemių k., Klaipėdos r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 24 cm skersmens tortui reikės
Biskvitams (tortui reikia dviejų) : 3 kiaušiniai 115g cukraus 0,5 arb.š. vanilės esencijos 32.5 g aliejaus 115 g miltų 10 g kepimo miltelių 1
v.š. kakavos (Į šviesų biskvitą vietoj kakavos suberiame ta dalį miltų) Kremas: 1 mažas indelis grietinėlės 35% (apie 250 ml) 1 pakelis (200g) sviesto 82% 0.5 indelio kondensuoto pieno Griliažas: (geriausia pasiruošti iš vakaro): (galima per mesmalę sumalti, su blenderiu, ar tarp
dviejų kepimo popieriaus lakštų kočiojant, turi gautis smulkus) 150 g žemės riešutų be odelių (300 g) 250 g cukraus (500 g) sodos ant šaukštelio galo (soda, duoda trapumą) Sirupas biskvitų sulaistymui: (galima naudoti juodąją arbatą) ~200 ml virinto šalto vandens cukraus
pagal skonį galima įpilti brendžio, čia jis labai tinka.
Gaminimas: Biskvito gamyba: Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus
su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa. Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis –
turėsime keturis plonus torto biskvitus. Daryti du tokius biskvitus. Kremo gamyba: Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai
atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę. Griliažo gamyba: Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname. Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant. Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min. Supilame smulkintus riešutus, gerai
viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.
Torto surinkimas:Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame
kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame. Tortą aptepame tuo pačiu kremu ir gausiai apibarstome griliažu.
|
|
|
|
|