Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
kmi weer,
rata creditara verivox,
pirma meile,
???,
?? ????? ?? ????,
viral smp 2 vs 4,
????????,
hastelweg eindhoven,
hnl,
mobile.de car insurance,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Sodų g., Narsiečių k., Kauno r. sav.,
Vyčio Kryžiaus g., Narsiečių k., Kauno r. sav.,
Vinco Jurgilo g., Narsiečių k., Kauno r. sav.,
Aušros g., Naugardiškės k., Kauno r. sav.,
Briedžių g., Naugardiškės k., Kauno r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Šokoladiniam biskvitui: 100 g juodojo šokolado 100 g sviesto 200 g cukraus pudros 1 stiklinės miltų 6 kiaušinių 2 v. š. brendžio 11 g kepimo miltelių Morengams: 3
kiaušinių baltymų 150 g cukraus 1 stiklinės susmulkintų lazdyno (ar kitokių) riešutų; 1 saujos razinų (nebūtina) Kremui: 3 kiaušinių trynių 100 g cukraus 125 ml grietinėlės (35 proc.) 200 g sviesto 70 g juodojo šokolado 2 v. š. brendžio Šokoladinei
glazūrai: 150 g juodojo šokolado 125 ml grietinėlės (35 proc.) 30 g sviesto
Gaminimas: Šokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas kartu su sviestu. Supilamas brendis ir paliekama keletą minučių pravėsti. Kiaušiniai labai gerai išplakami su cukraus pudra ir
supilami į šokoladinę masę. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išplakama. Paruošta šokoladinio biskvito tešla supilama į sviestu pateptą (26 cm skersmens) kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 °C temperatūroje apie 40-45 min. Iškepęs
biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai į dvi dalis. Morengams. Kiaušinių baltymai gerai išplakami, palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Pamažu įmaišomi susmulkinti riešutai. Ant kepimo popieriaus nubrėžiamas 24 cm
skersmens apskritimas ir jame lygiu sluoksniu paskleidžiama baltymų masė. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 100°C temperatūroje apie 1,5 - 2 val., kol morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus. Kremo gaminimas. Grietinėlė, kiaušinių tryniai, cukrus sudedami į dubenį ir
sumaišomi. Dubuo statomas į karšto vandens vonelę ir nuolat maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Atvėsinama. Šokoladas ištirpinamas ir ataušinamas. Kambario temperatūros sviestas išplakamas su brendžiu. Pamažu pilamas atvėsęs kremas, šokoladas ir viskas išplakama iki vientisos
masės.
Šokoladinės glazūros gaminimas. Grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, sudedamas sulaužytas šokoladas, sviestas ir maišoma, kol sviestas ir šokoladas ištirpsta.
Torto formavimas. Imamas vienas šokoladinio biskvito lakštas ir užtepama kremo, ant jo dedamas morenginis
sluoksnis ir vėl užtepama kremo. Ant viršaus uždedamas antras šokoladinio biskvito lakštas. Torto viršus ir šonai aptepami pravėsusia šokoladine glazūra.
|
|
|
|
|