Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
de stentor,
altorių šėšėly,
euronews travel deals,
centraal beheer inloggen,
pelkė,
pelkės kasimas,
daiktų kolekcija,
dezinfekanto niekur nera,
o ne puodeliui ir lekstei,
kitoje salyje nebent,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Vandentiekio g., Vijolių k., Šiaulių r. sav.,
Vėsos g., Vijolių k., Šiaulių r. sav.,
Veterinarijos g., Vijolių k., Šiaulių r. sav.,
Vilniaus g., Vijolių k., Šiaulių r. sav.,
Žalioji g., Vijolių k., Šiaulių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Torto pagrindui: 50 g šviesių razinų 50 g tamsių razinų 50 g džiovintų slyvų 50 g džiovintų spanguolių 50 g džiovintų šilauogių 50 g džiovintų vyšnių 100 g migdolų 1 gabaliuko
imbiero 1 gabaliuko citrinos žievelės 1 skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno "Rududu" 160 g sviesto 100-150 g nesaldžių traškių kukurūzų lazdelių Kreminiam sluoksniui: 500 g maskarponės sūrio 250 g gietinėlės 250 g sutirštinto saldaus pieno
(balto) 2 šaukštų citrinos sulčių 2 šaukštų "Dansukker" vanilinio cukraus 4 šaukštų želatinos Papuošimui reikės: 1 gabaliuko juodojo šokolado Auksaspalvių trupinukų (truputį) Žalių kokoso drožlių (truputį) Migdolų drožlių (truputį) Saldainiukų
(truputį)
Gaminimas: Visus džiovintus vaisius pirkau prekybos centre, rinkausi kokybiškus, švarius. Džiovintus vaisius sumalti mėsmale kartus su riešutais, citrinos žievele bei gabaliuku imbiero. Citrinos ir imbiero geriau dėti mažiau, nei daugiau. Jei kam nepatinka - visais
nedėti. Ištirpintą sviestą iki vientisos masės išmaišyti su "Rududu" ir vaniliniu cukrumi. Šiek tiek riešutų - vaisių masės pasilikti papuošimui. Pagrindinę "rudenišką" masę sumaišyti su sviesto -"Rududu" mišiniu. Tada pirštais sutraiškyti kukurūzų
lazdeles. Suversti ne visą pasiruoštą kukurūzų masę - dalį pasilikti. Išmaišyti, ir jei atrodo, kad dar reikėtų, nes perdaug skysta, įmaišyti trupintų kukurūzų. Mano paruoštas šio torto pagrindas skoniu priminė vaikystėje taip mėgtas "Nomedas". Jei kam nelabai patinka, kad vyraujantis
skonis būtų rūgštokų džiovintų vaisių, galima jų dėti mažiau, o kukurūzų daugiau. Torto formą pabarstyti kukurūziniais trupiniais ir gauta mase standžiai iškloti dugną. Padėti į šaldytuvą. Pagal instrukcija pasiruoši želatiną. Maskarponės sūrį išmaišyti su baltu sutirštintu
pienu. Grietinėlę saikingai išplakti su vaniliniu cukrumi ir į maišyti į sūrio masę. Supilti citrinos sultis, pamaišyti, supilti želatiną, vėl išmaišyti ir gautą masę supilti ant torto pagrindo. Palikti šaldytuve bent 4 valandoms. Puošimas: Ištirpinti šokoladą ir juo išpiešti lapelių
kontūrus. Kadangi kitokių priemonių neturėjau, tai labai greitai ir lengvai šį darbą atlikau panaudojusi naują nedidelį medicininį švirkštą. Kelias minutes tortą reikia palaikyti šaldytuve. Kai šokoladas sušąla, lapelių viduriukus užpildyti "auksaspalviais", specialiai tortų puošimui
skirtais rutuliukais. Lieka "užauginti" žalią žolę, pribarstyti "kaštonų", saldaininių gervuogių, aviečių, kraštus apiberti migdolų drožlėmis ir rudenį gimęs jubiliatas gali džiaugtis savo paties sukurtu rudens motyvų tortu.
|
|
|
|
|