Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
ugnė kveselytė,
60????? 11.09.2024,
žaliene,
"75 jb bd",
seks pazintys,
asr nederland,
euronews,
iyad mare vader,
de stentor,
altorių šėšėly,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Motiejaus Pečiulionio g., Mikytų k., Šakių r. sav.,
Simono Sutkaus g., Mikytų k., Šakių r. sav.,
Pušyno g., Nosiedų k., Šakių r. sav.,
Liepų g., Pajotijo k., Šakių r. sav.,
Ūkininkų g., Pajotijo k., Šakių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 lakštas sluoksniuotos tešlos (puff pastry, maždaug 22 cm x 22 cm) 0,5 kg šviežių smidrų (aš juos vadinu šparagais) 120 ml grietinėles 1 kiaušinis 0,5 skiltelės česnako Žiupsnelis
druskos Tarkuoto sūrio (parmesan, cheddar arba kokio fermentinio)
Gaminimas: Puikus pyragas neštis į pikniką gamtoje, įsidėti pietums į darbą (arba į mokyklą), arba savaitgalio pusryčiams. 1. Paruošti smidrus: plačiame negiliame puode arba didokoje keptuvėje užvirinti šiek
tiek vandens. Vandens reikės tik tiek, kad, sudėjus smidrus, jie būtų vos vos apsemti. Vandenį stipriai pasūdyti. Sumedėjusius smidrų galus nupjauti. Kietą odelę nulupti su daržovių skustuku. Smidrus sumesti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirinti 2-3 minutes, kad jie suminkštėtų, bet vis dar būtų
traškūs. Apvirtus smidrus traukti iš puodo į kiaurasamtį ir kišti porai minučių arba į didelį dubenį su lediniu vandeniu, arba tiesiog po kranu su stipria šalto vandens srove. Atšaldytus smidrus traukti iš vandens and sauso virtuvinio rankšluostėlio, kad jie šiek tiek apdžiūtų. 2. Paruošti
plokštainio padą: orkaitę įkaitinti iki 200oC (400oF). Kepimo skardą iškloti Silpat plėvele arba sviestiniu popieriumi. Sluoksniuotos tešlos lakštą tiesti į išklotą skardą. 1cm nuo tešlos krašto apipjauti “rėmelį”, įpjaunanti tik iki pusės tešlos storio. Tai bus plokštainio kraštas
kuris, iškilęs, gražiai laikys įdarą ir neleis jam per šonus išbėgti. Paruoštą tešlą kišti į karštą orkaitę ir kepti maždaug 5-6 minutes, kol tešlos lakštas gražiai išsipūs. Traukti skardą iš orkaitės, suploti lakšto vidurį, o kraštų neliesti, kad jie liktų iškilę. 3. Paruošti įdarą:
nedineliame dubenėlyje suplakti grietinėlę, kiaušinį, smulkintą česnaką ir druską. Ant suploto apkepto tešlos lakšto vidurio kloti atvėsusius smidrus. Ant smidrų viršaus pilti kiaušinio ir grietinėlės plakinį. Plokštainio viršų apibarstyti sūriu ir vėl pašauti į karštą orkaitę . Kepti maždaug 20
minučių, kol viršus paruduos. 4. Išimtą iš orkaitės ploktainį atvėsinti, pjaustyti ir – vaišintis!
|
|
|
|
|