Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
žaliene,
"75 jb bd",
seks pazintys,
asr nederland,
euronews,
iyad mare vader,
de stentor,
altorių šėšėly,
euronews travel deals,
centraal beheer inloggen,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Pievų g., Pernaravos mstl., Kėdainių r. sav.,
Vyšnių g., Pernaravos mstl., Kėdainių r. sav.,
Petkūnų g., Petkūnų k., Kėdainių r. sav.,
Pundelio g., Petkūnų k., Kėdainių r. sav.,
Stadiono g., Petkūnų k., Kėdainių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus 250 ml šilto vandens 25 g mielių 1 arbatinis šaukštelis druskos 200 g kvietinių miltų 200 g ruginių miltų 4 valgomi šaukštai aliejaus 2 valgomi
šaukštai linų sėmenų
Gaminimas: Į dubenį supyliau šiltą vandenį, jame ištirpinau cukrų ir subėriau trupintas mieles. Leidau mielėms ištirpti. Į gautą skystį supyliau aliejų, persijotus miltus su druska maišytus, linų sėmenis. Tešla atrodė lipni, bet paminkius 20 minučių jau
nebelipo prie rankų. Išminkytą tešlą dėjau atgal į dubenį, uždengiau drėgnu rankšluosčiu ir palikau, kad patrigubėtų. Kepimo formą patepiau riebalais. Pakilusią tešlą dar kartą paminkiau rankose ir užlenkiau jos kraštus į apačią, kad pasidarytų apvalus rutulys. Duonelę dėjau skardon,
viršų apibarsčiau miltais. Palikau pakilti dviguvai. Tešlai pakilus, dėjau į iki 220 įkaitintą orkaitę. Orkaitės dugne padėjau dubenį su vandeniu. Kepiau 15 min, kol duonos viršus gražiai parudo. Sumažinau temperatūrą iki 170 laipsnių, duoną uždelgiau folija ir palikau kepti 30 min.
Iškepusią duoną išėmiau ir uždengusi rankšluosčiu palikau "pailsėti" 15 minučių.
|
|
|
|
|