Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
iyad mare vader,
de stentor,
altorių šėšėly,
euronews travel deals,
centraal beheer inloggen,
pelkė,
pelkės kasimas,
daiktų kolekcija,
dezinfekanto niekur nera,
o ne puodeliui ir lekstei,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Kalnelio g., Sauginių k., Šiaulių r. sav.,
Liepų g., Sauginių k., Šiaulių r. sav.,
Nendrių g., Sauginių k., Šiaulių r. sav.,
Pakrantės g., Sauginių k., Šiaulių r. sav.,
Saulėtekio g., Sauginių k., Šiaulių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Pagrindui: 200 gr miltų 200 gr cukraus 1 a. š. kepimo miltelių 3 kiaušiniai 100 g mėgiamų riešutų 0,5 a. š. vanilės ekstrakto 0,5 a. š. migdolų ekstrakto Kremui: 250 gr
Maskarponės sūrio 800 gr varškės masės "President" (galima ir paprastos riebios varškės, tik ją reikės gerai išplakti) 100 ml grietinėlės 100 g cukraus 2 v. š. želatino 0,5 citrinos 250 gr braškių 50 gr juodo
šokolado
Gaminimas: Riešutus pakepiname orkaitėje 170 C, apie 10min. Keptus riešutus sutriname kočėlu. Sausus produktus sumaišome, atskirame inde suplakame kiaušinius ir dviejų rūšių ekstraktus, tada į dubenį su kiaušiniais supilame miltus išmaišome, suberiame riešutus ir vėl
išmaišome. Paruoštą tešlą dedame ant kepimo popieriaus*, didesnio nei išardoma tortinė forma, kad kraštai užsilenktų ir pasidarytų borteliai. Tešlą išklojame apie 2 cm storio ir kepame orkaitėje 190 C, apie 20min, kol viršus lengvai paruduos (neperkepkite). Grietinėlę išplakti su šaukštu
cukraus, sudėti maskarponės sūrį, likusi cukrų, varškę ir viską vėl gerai išplakti su plakikliu iki purios masės. Plakant supilti piene išbrinkintą želatiną ir išspausti pusės citrinos sultis. Gautą masę sukrėsti ant atšalusio pagrindo, gražiai išlyginti. Kai masė pradės stingti puošti braškėmis.
Braškių viršūnėles pamirkyti ištirpintame šokolade sumaišytame su 2-3 šaukštais pieno. Šokoladą tirpinti vandens vonelėje. Tortą reikėtų bent per naktį palaikyti šaldytuve. Torto šonus puošti migdolų arba kokoso drožlėmis. * tešlą geriausia kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir
kepti su jais, iškepus lengvai juos nuimsite
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 600 g sviesto 800 g kvietinių miltų 1 stiklinės grietinės 9 kiaušinių Žiupsnelio druskos 1 puodelis cukraus 0,5 puodelio cukraus pudros 1 pakelio vanilinio
cukraus
Gaminimas: Į miltus sudėti pusę pjaustyto sviesto ir kapoti peiliu, kol sviestas apsivels miltais ir pasidarys maži trupiniai. Supilti grietinę, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų. Dėti į maišelį ir
parai padėti į šaldytuvą. Kitą dieną tešlą padalinti į 10 vienodų gabaliukų. Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 5
minutes. Ant karšto lakšto dėti lėkštę ir apipjaustyti kraštus. Galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti. Taip iškepame visus lakštus. Paliekame atvėsti. Kremas: kiaušinius, kaitinant, gerai išplakti. Puodą su kiaušiniais įstatome į didesnį puodą su vandeniu, kurį
užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu. Supilame cukrų ir plakame, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukame likusį sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, supilame kiaušinių masę ir plakame kremą. Tada
dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti su kremu. Juo aptepame ir torto šonus bei dedame nakčiai į šaldytuvą. Skanaus!
|
|
|
|
|