Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
cvrčkov*,
kreditkarte mit cashback,
cmb,
kmi weer,
rata creditara verivox,
pirma meile,
???,
?? ????? ?? ????,
viral smp 2 vs 4,
????????,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Algirdo g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Algimanto Petro Kavoliuko g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Algimanto Mackaus g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Alfonso Petrulio g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Aldonos Makūnaitės g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Krepšeliams reikės: 160 g sviesto 4 - 5 šaukštai cukraus 1 kiaušinio 1,5 - 2 puodeliai miltų 3 - 4 šaukšteliai ledinio vandens specialių formelių keksiukams, krepšeliams
kepti Kremui reikės: 450 g plakamos grietinėlės 2 šaukštai cukraus pudros 2 pakučiai grietinėlės standiklio lašas migdolų esensijos Papildomai reikės kelių šaukštelių rūgštesnės uogienės (šįkart naudojau bruknių), kelių šaldytų spanguolių ir iki trupinių sumaltos saujos
kepintų migdolų.
Gaminimas: Eiga: Sviestą supjaustome gabaliukais į dubenį, ten pat suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome iki vienalytės masės. Beriame du trečdalius miltų ir vėl gerai viską išmaišome. Supilame vandenį, išmaišome, beriame likusius miltus. Tešla
turi pasidaryti pakankamai kieta, panaši į sausainių, kuriuos reikia formelėmis išspausti. Dedame tešlą į šaldytuvą valandai. Po to išimame, padaliname į dvylika vienodų gabaliukų ir kiekvieną gabaliuką dedame į sviestu pateptą formelę, tolygiai per ją paskirstydamos. Pašauname į įkaitintą iki 180 C
orkaitę ir kepame, kol pagels, o kraščiukai pasidarys rusvi (apie 15-20 min.). PASTABA: dešimčiai min. praėjus nuo pašovimo orkaitėn, aplankykite krepšelius - gali būt pradėję pūstis, tai tokiu atveju reiktų paėmus šaukštą psapaudinėti per vidurį, kad duobutė vėl atsirastų. Pasiruošiame kremą:
Grietinėlę supilame į dubenį, kuriame plaksime. Įlašiname lašą migdolų esensijos, įberiame cukraus pudros, suberiame standiklį ir plakame iki standžios masės. Migdolus pakepiname orkaitėje ir sutriname iki trupinių blenderiu arba permalame kelis kartus per mėsmalę. Iškepusius krepšelius išimame iš
formelių ir paliekam atvėsti. Ant atvėsiusių krepšelių dedame po pusę šaukštelio uogienės, ant jos - plaktos grietinėlės, ant grietinėlės - po porą šaldytų spanguolių ir apibarstom migdolų trupiniais. Šiuos pyragaičius per šventes kažkada kepdavo mano mama ir jie man be galo primena vaikystės
šventes :) Skanaus!
|
|
|
|
|