Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
reiseversicherung,
49 30 403673001,
??????????,
miss france,
iets naar ieta anders,
???? ?? ??,
laptop insurance,
2024??????????,
linz ag hauptplatz,
stromtarifvergleich,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Miglos 3-ioji g., Jaskonių k., Druskininkų sav.,
Miglos 4-oji g., Jaskonių k., Druskininkų sav.,
Miglos 5-oji g., Jaskonių k., Druskininkų sav.,
Miglos 6-oji g., Jaskonių k., Druskininkų sav.,
Miglos 7-oji g., Jaskonių k., Druskininkų sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Pagrindui: 75 g sviesto arba margarino (naudojau sviestą) 100 g cukraus 4 kiaušinių tryniai 150 g kvietinių miltų 1/2 šaukštelio kepimo miltelių 2 šaukštai pieno Morengų
masei: 4 kiaušinio baltymai 200 g cukraus 1 maišelis migdolų lakštelių (tinka ir kitoki riešutai ar džiovinti vaisiai, aš pasirinkau įdomesnį variantą - moliųgų sėklas) Įdarui: 300 ml grietinėlės 2 obuoliai
Gaminimas: Ištrinkite cukrų su sviestu arba
margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu. Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite
cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais. Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per
pusę. Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.
Dar keli patarimai: - kad
grietinėlė greičiau išsiplaktų - dėkite cukraus pudrą; - pradėkite plakti baltymus lėčiausiu plaktuvo greičiu, o kai atsiras putų suberkite cukraus pudrą (vietoj cukraus) - kad ir visu greičiu; - plakti tol kol sustandės, bus blizgi masė; - kad greičiau išsiplaktų morengų masė - įdėkite
truputį krakmolo (bet ne per daug).
Pasigaminkite, ragaukite ir nenusivilsite.
|
|
|
|
|