Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
de stentor,
altorių šėšėly,
euronews travel deals,
centraal beheer inloggen,
pelkė,
pelkės kasimas,
daiktų kolekcija,
dezinfekanto niekur nera,
o ne puodeliui ir lekstei,
kitoje salyje nebent,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Rūko g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Rusnės g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Rusų g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Rūtų g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
S. Daukanto a., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 3 stiklinės sutarkuotų morkų 2 stiklinės cukraus 3 kiaušiniai 1,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių keli lašai vanilės esencijos 3 stiklinės miltų (gal kiek mažiau, jeigu kiaušiniai
maži) 3 šaukštai aliejaus
Gaminimas: Visus produktus gerai išmaišyti ir kepti 40 minučių 180 0C orkaitėje. Pjaustyti šiek tiek atvėsusį. Skanaus :)
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Pyragui: 5 kiaušiniai 350 g cukraus 335 ml aliejaus 500 g smulkia burokine tarka tarkuotų morkų 300 g miltų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 0,5 arbatinio šaukštelio malto
muskato riešuto 1 arbatinis šaukštelis cinamono 150 g smulkintų graikiškų riešutų Aptepui: 120 g kambario temperatūros sviesto 300 g kreminio sūrio (pvz. philadelphia) 150 g cukraus pudros keli lašai vanilės esencijos
Gaminimas: Kiaušinius (nesinorėjo
man dalinti kiaušinio pusiau, dėjau 3 kiaušinius) plakiau su cukrumi tol, kol masė padidės. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, cinamonu, muskato riešutu. Sudėjau iš sulčiaspaudės morkų tirščius ir viską gerai išmaišiau, kad būtų vientisa masė. Supyliau aliejų ir kiaušinių masę ir
susmulkintus riešutus. Turėjau riešutų puselių, kad nepritrupinti virtuvės, juos subėriau į maišelį ir plaktuku mėsai mušti susmulkinau, švaru, greita ir praktiška :) . Gerai viską išmaišiau. Masę sukrėčiau į sviestu pateptą formą ir kepiau įkaitintoje orkaitėje 25 – 35 minutes. Ar iškepęs
pyragas patikrinau su mediniu pagaliuku įdūrųs į pyrago viduriuką, jei pagaliukas sausas – vadinasi pyragas iškelęs. Aptepui dėjau tepamos varškės sūrelį 200 g, nes philadelphia neturėjau, taip pat neturėjau vanilės esencijos, įpyliau migdolų – išėjo labai skanus aptepas. Visus
produktus gerai išsukti. Iškepusį pyragą atšaldyti ir aptepti sūrio mase. Laikyti šaltai.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 5-6 morkos stiklinė cukraus (jeigu morkos saldžios, cukraus mažiau) 2 stiklinės miltų 2 kiaušiniai 70 gr sviesto 1 a.š. kepimo miltelių, vanilinio cukraus Pagal norą galima įdėti
džiovintų spanguolių, vyšnių, razinų arba skaldytų riešutų Philadelphia sūrelis, cukraus pudra pagardinimui
Gaminimas: Smulkiai sutarkuojam morkas, užberiam cukrumi ir paliekam 30 min, kad aptirptų cukrus. Gerai išplakame kiaušinius, ištirpdome sviestą (mikrobangėj arba puode
su vandeniu). Visus ingredientus dedam į morkų masę ir kepame 180-200 laipsnių temp. Pastebėjimas: skardoje masės pasistenkite neviršyti 4cm aukščio, nes vidus gali neiškepti. Kai atšąla, sumaišyti Philadelphia sūrelį su cukraus pudra ir tepti ant viršaus. Skanaus! :)
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Pyragui: 2 stiklinės miltų 2 arbatiniai šaukšteliai valgomos sodos 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis cinamono 2 stiklinės cukraus 1,25 stiklinės aliejaus (rapsų,
sojų arba kitokio visiškai bekvapio; alyvuogių aliejus netiks!) 4 kiaušiniai 3 stiklinės stambiai sutarkuotų morkų (burokine tarka) 1,25 stiklinės graikiškų riešutų (šiek tiek pasmulkintų, bet jokiu būdu nesutrintų į dulkes!) 0,5 stiklinės geltonų razinų 1 arbatinis
šaukštelis malto sauso imbiero (arba 2 valgomi šaukštai šviežio labai smulkiai sutarkuoto) Kremui: 113 g sviesto, kambario temperatūros 280 g Philadelphia sūrio, kambario temperatūros 2,5 – 3 stiklinės cukraus pudros 0,25 arbatinio šaukštelio druskos 2 arbatiniai
šaukšteliai vanilės ekstrakto
Gaminimas: Pyragas 1. Orkaitę įkaitinti iki 175oC (350oF ). 2. Kepimo skardą/formą ištepti sviestu, negailint – ir dugną, ir šonus; galima naudoti arba vieną didelę stačiakampę skardą 9 x 13 x 2” (23 x 33 x 5 cm), arba dvi
apvalias 9” (23 cm skersmens) skardas/formas. Skardos dugną ištiesti sviestiniu popieriumi. Popierių taip pat ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir, apvožus skardą, iškratyti neprilipusius miltus. 3. Miltus, sodą, druską ir cinamoną persijoti. Aš dažniausiai miltus sijoju ant didelio
sviestinio popieriaus lakšto, kad jie sijojami po visą stalą neišsilakstytų, ir kad būtų patogu juos paskui supilti į tešlą. 4. Į didelį dubenį sudėti cukrų ir aliejų, gerai išplakti. 5. Po vieną dėti kiaušinius, vis išplakant po kiekvieno kiaušinio. 6. Dėti persijotus miltus
ir gerai išmaišyti. Maišymui geriausiai tinka tvirtas medinis šaukštas. Su liauna lopetėle šitos tešlos nepamašysi. 7. Dėti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, imbierą ir vėl viską gerai išmaišyti. 8. Tešlą sukrėsti į paruoštą formą (ar formas). Kepti apie 35 – 40 minučių, kol
pyrago viršus taps sodrios rudos spalvos, o vidurys bus pilnai iškepęs ir nebelips prie testerio. 9. Ištraukus pyragą iš orkaitės, palaukti 15 – 20 minučių, kol jis šiek tiek atvės, tada skardą apvožti ant lygaus paviršiaus (pjaustymo lentos, padėklo, grotelių,…), nulupti
sviestini popierių, vėl atsargiai jį atvožti į “pradinę padėtį” ant kitos skardos ar padėklo ir leisti jam pilnai atvėsti, kelias valandas tai tikrai, o geriausiai – kepti pyragą iš vakaro ir palikti jį atvėsti per visą naktį. Kremas 1. Sviestą ir sūrį išsukti su
mikseriu arba mediniu šaukštu. 2. Sudėti cukrų, druską, vanilę ir viską vėl gerai išmaišyti. 3. Kremas turi būti tokio tirštumo, kad jį nesunkiai būtų galima tepti, toks nei per skystas, nei per tirštas; kremo tirštumą galima lengvai reguliuoti į jį įpylus porą arbatinių šaukštelių
pieno arba grietinėlės (jeigu kremas per tirštas), arba įdedant šiek tiek daugiau cukraus pudros (jeigu kremas per skystas). 4. Kremu aptepti atvėsusio pyrago viršų ir šonus, o jeigu kepate tortą – aptepti apatinio sluoksnio viršų, užvožti antrą sluosknį, aptepti torto viršų ir šonus,
o likusiu kremu dekoruoti (jeigu yra toks noras!). Tortas atrodo puikiai ir nedekoruotas, tik apibarstytas smulkintais graikiškais riešutais arba migdolais.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 2 stiklinės smulkiai sutarkuotų morkų 2 stiklinės cukraus 3 kiaušiniai 1 a. š. kepimo miltelių 3 stiklinės miltų 100 g sviesto cukraus pudros pyrago
apibarstymui
Gaminimas: Sutarkuokite morkas ir užpilkite jas cukrumi ir palaukite kol jis ištirps. Įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišykite ir tešlą pilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą
formą. Kepkite apie 30 min. 150 laipsnių temperatūros orkaitėje. Apibarstykite cukraus pudra. Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei,
faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 a. š. kepimo miltelių 3 kiaušiniai 100 g cukraus 200 g miltų 50 ml alyvuogių aliejaus 100 ml vandens 3 tarkuotos morkos 1 a. š.
cinamono Muskato Gvazdikėlių Imbiero Glaistui: 200 g grietinėlės 2 a. š. vanilės ekstrakto 150 g sviesto 100 g cukraus
Gaminimas: Sumaišyti grietinėlę ir sviestą iki vientisos masės. Supilti vanilę ir cukrų, maišyti kol ištirps cukrus. Miltus
sumaišyti su kepimo milteliais, morkomis, cinamonu. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų į kiaušinius. Viska gerai sumaišyti su miltais. Tešlą pilti į kepimo formą išteptą sviestu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 45 min. Iškeptą pyragą aptepti glaistu. Palikti kad sustingtu.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 10 šaukštų miltų 5 šaukštai cukraus 160 g sviesto 4 kiaušiniai 1 žiupsnelis muskato 2 šaukšteliai kepimo miltelių 1 stiklinė tarkuotos
morkos
Gaminimas: Tirpintą sviestą išplakti su cukrumi ir kiaušiniais. Supilti miltus su kepimo milteliais. Išmaišyti. Suversti nusunktas morkas, sumaišytas su muskatu. Kepti apie 35 min. Puošti cukraus pudra.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 200 g baltos duonos 500 g morkų 0,5 litro jogurto 2 kiaušiniai 100 g sviesto 1 žiupsnelis muskato 1 žiupsnelis cinamono 1 žiupsnelis kardamono Druskos ir cukraus - pagal
skonį
Gaminimas: Į jogurtą sumerkite duonos gabaliukus. Morkas pavirkite vandenyje apie 15 minučių. Išmirkusią duoną sutrinkite kartu su jogurtu, kad būtų vientisa. Įmaišykite kiaušinius, ištirpintą sviestą, prieskonius ir sutrintas virtas morkas. Šią masę gerai
išmaišę dėkite į kepimo indą. Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.
|
|
|
|
|