Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
hln,
stromwechsel mit verivox,
aan het werk,
versicherungsportale,
strom und gas,
windows blogs,
ttps://zul.im/0owd83,
overzet je niet,
oling allianz,
neistikima,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Pagrindinis autotrofiniu augalu mitybos organas, vykdantis fotosinteze,
Maza dalelyte, skriejanti aplink atomo branduoli,
Gerbimo jausmas,
Sprogstamoji medziaga saudmenims,
Naujausiu ivykiu apzvalga, skelbiama spaudoje, per radija, televizija,
Ažpurvių g., Pėžaičių k., Klaipėdos r. sav.,
Dvylių g., Pėžaičių k., Klaipėdos r. sav.,
Pėžaičių g., Pėžaičių k., Klaipėdos r. sav.,
Skomantų g., Pėžaičių k., Klaipėdos r. sav.,
Šermukšnių g., Pėžaičių k., Klaipėdos r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 10 kilogramų kopūstų, 200 gramų druskos, 1 kilogramas morkų, 200 gramų cukraus (nebūtina)
Gaminimas: Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių
kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai neskanūs, negražiai atrodo ir blogai išsilaiko. Kopūstai rauginami medinėse statinaitėse arba
emaliuotuose induose. Prieš raugiant, nuimami gūžių viršutiniai lapai ir išplaunamas kotas. Po to kopūstai pjaustomi peiliu arba pritaikyta mašinėle. Morkos nuplaunamos, nuskutamos ir sutarkuojamos burokėlių tarka arba supiaustomos griežinėliais. Susmulkinti kopūstai, morkos, druska ir
cukrus sumaišomi ant stalo arba dideliame dubenyje ir dedami į indą, kurio dugnas išklotas nuplautais baltais kopūstų lapais. Sudėjus į statinaitę 15—20 cm storio sluoksnį paruoštų kopūstų, grūstuve (arba rankomis, jei raugiama kibire) jie kietai suspaudžiami. Ant šio sluoksnio dedamas antras
sluoksnis, vėl suspaudžiamas taip kietai, kol pridedama pilna statinaitė. Po kiek laiko atsiras sulčių dėl druskos poveikio. Viršus pridengiamas marle, mediniais dangteliais ir paslegiama akmeniu. Sulčių turi būti tiek, kad jos gerai apsemtų dangtelius. Statinaitė 15— 20 cm nuo viršaus paliekama
nepripildyta, nes rūgimo metu kopūstai pakyla, ir sultys gali pradėti bėgti. Pirmąsias 6—8 dienas kopūstai laikomi šiltesnėje patalpoje— virtuvėje, kurios temperatūra yra 15—18° C. Po 2—3 dienų paviršiuje pasirodo putos — vadinasi, rūgimas prasidėjęs. Rūgimo metu keletą kartų per dieną
statinaitėje kopūstai išbadomi medine lazdele, kad iš visur, ypač iš dugno, lengviau pasišalintų rūgimo metu susidariusios dujos. Tuo pačiu tikslu, kopūstams pradėjus rūgti, nuimami dangteliai ir akmuo. Po 8 dienų kopūstai vėl gerai suspaudžiami, uždengiami išskalbta marle, uždedami dangteliai ir
paslegiama. Nors kopūstai dar neišrūgę, bet pieno rūgšties bakterijų jau yra tiek daug, kad statinaitę galima išnešti į rūsį, kurio temperatūra yra 8—10° C. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima pradėti vartoti. Išrūgusius kopūstus geriausia laikyti 0—4° C temperatūroje arba net
žemesnėje negu 0°C, nes sušalusių kopūstų skonis nepagenda, jei atšildyti jie tuoj suvartojami. Laikant kopūstus šiltesnėse patalpose, reikia rūpestingai kovoti su pelėsiais. Marlę, dangtelius ir statinaitės kraštus dažnai plauti prisotintu druskos tirpalu. Kai inde lieka nedaug kopūstų,
juos galima perdėti į stiklainį, užpilti likusiomis sultimis, jei reikia, papildyti vandens ir laikyti šaldytuve.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 5 kg kopūstų 100 g druskos 100 g cukraus 0,5 kg morkų
Gaminimas: Kopūstus pjaustyti peiliu, morkos sutarkuojamos ir viską gerai sumaišome su druska ir cukrumi. Dedame į kibirą
arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad kuo daugiau skystimo atsirastų. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti. Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir paslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemti dangtelius. Taip pat iki pat viršaus indo
nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla. 6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau dujos paišalintų. Ir vėl gerai suspaudžiama ir paslegiama. Nešame į šaltesnę patalpą, tarkim rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti. Skanaus :)
|
|
|
|
|