Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
dezinfekanto niekur nera,
o ne puodeliui ir lekstei,
kitoje salyje nebent,
$3488 x 0.04% =,
eurosol solarreinigung,
hln,
??????j,
where am i in the quee,
0656396294100 wem gehört,
verivox,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
J. Janonio g., Obelių m., Rokiškio r. sav.,
J. Zaukos g., Obelių m., Rokiškio r. sav.,
Jaunystės g., Obelių m., Rokiškio r. sav.,
Kamajų g., Obelių m., Rokiškio r. sav.,
Kranto skg., Obelių m., Rokiškio r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 450 gramų kvietinių miltų, 100 gramų cukraus, 100 gramų sviesto, 2 kiaušiniai, 0.25 litro pieno, 30 gramų mielių, Truputį vanilės
Gaminimas: Varškės įdarui reikės: 300 g
riebios varškės, kiaušinis, 100 g cukraus, truputį razinų. Pagaminta tešla (žr. žemiau) iškočiojama stačiakampiu papločiu. Ant jos sudedamas įdaras. Ištrinta varškė išsukama su cukrumi, razinomis, kiaušiniu. Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami). Jie sudedami į
aliejumi išteptą skardą ir pakildinami. Vėliau aptepami išplaktu kiaušiniu ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje.
Tešlai pirmiausia paruošiamas įmaišalas. Jis pakildomas, tik vėliau tešla užminkoma, kildoma, formuojamas kepinys, vėl kildomas ir kepamas. Įmaišalui imamos iš karto visos
kepiniui skirtos mielės. Jos sutrupinamos, užberiamos šaukšteliu cukraus ir užpilamos 25—30°C pienu. Tada beriami gerai išsijoti, jei yra galimybė, iki 20°C pašildyti miltai, ir šaukštu maišoma, kol masė pasidaro tirštos grietinės konsistencijos. Indas pastatomas šiltai maždaug 20 minučių. Kai
įmaišalas pakyla (jo padvigubėja) tešla minkoma rankomis, suberiami likusieji miltai, sudedami su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, prieskoniai. Lydytas sviestas supilamas po truputį į baigiamą minkyti tešlą. Išminkyta tešla yra vienalytė, blizganti, nelimpanti prie rankų ir indo dugno, joje gausu
oro burbuliukų. Ši tešla uždengiama ir 1 val. palaikoma šiltai, kad pakiltų (jos tūris padvigubėja). Skarda ar forma, kurioje bus kepamas kepinys, ištepama margarinu ar sviestu. Į formą sudėta tešla dar sykį pakildoma (20 min.). Tokios tešlos gaminiai kepami karštoje orkaitėje. Ar kepinys iškepęs,
tikrinama plonu mediniu smaigu. Jis įsmeigiamas į kepinį ir ištraukiamas. Jei kepinys iškepęs, smaigas būna švarus ir sausas. Išimtas iš orkaitės (ir iš kepimo skardos) kepinys dedamas ant stalo ir uždengiamas audiniu, kad atvėstų.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Tešlai: 2 kiaušiniai 0,5 litro pieno 50 g mielių 150 g margarino VILNIUS kepiniams 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 kg miltų Įdarui: 250 g varškės 1 kiaušinis 1 šaukštas
cukraus 1 šaukštas razinų
Gaminimas: Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol gausis putos. Supilame pieną, mieles, ištirpintą margariną, suberiame miltus ir gerai išminkome. Tešlą paliekame 1 valandai. Po to tešlą dar kartą paminkome. Suformuojame nedidelius paplotėlius ir 2-3
pirštais paspaudžiame kiekvieno paplotėlio viduje po įdubimą. Į kiekvieną paplotėlio įdubimą įdedame varškės įdaro. Įdaras: varškę sumaišome su išplaktu kiaušiniu, cukrumi ir razinomis. Bandeles kepame 180-200 C orkaitėje apie 15 minučių.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Išeiga: 3 skardos
Tešlai reikės: 40 g šviežių mielių (galima naudoti ir sausas mieles: 7 g sausų mielių atitinka 20 g šviežių) 500 ml šilto pieno 4 šaukštai cukraus 3 kiaušiniai
(truputį palikti bandelėms patepti) 60 g sviesto apie 1 kg miltų žiupsnelis druskos Varškės įdarui: apie 400 g varškės 50 g cukraus 1 kiaušinio baltymas 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimas: 1. Mieles užpilkite visu šiltu pienu ir cukrumi ir
palikite suputoti. 2. Tada sudėkite išlydytą sviestą, druską bei miltus. 3. Minkykite apie 10-15 min, iki glotnios ir lygios tešlos. 4. Leiskite pakilti apie valandą, kol padvigubės. 5. Suformuokite mažus, 40-50 g svorio rutuliukus ir leiskite jiems
pakilti. 6. Tuomet stiklinės dugnu, pamirkytu miltuose išspauskite duobutes ir dėkite paruoštą įdarą, galite naudoti nebūtinai varškę, puikiai tiktų ir mėgstamas džemas. 7. Kepkite iki 190° C temp. įkaitintoje orkaitėje ir kepkite apie 20 minučių. Varškės įdarui: 1.
Varškę su kiaušinio baltymu, cukrumi ir vanile sutrinkite blenderiu.
|
|
|
|
|