Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
dezinfekanto niekur nera,
o ne puodeliui ir lekstei,
kitoje salyje nebent,
$3488 x 0.04% =,
eurosol solarreinigung,
hln,
??????j,
where am i in the quee,
0656396294100 wem gehört,
verivox,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
M. Mažvydo g., Gardamo mstl., Šilutės r. sav.,
Pievų g., Gardamo mstl., Šilutės r. sav.,
Smiltelės g., Gardamo mstl., Šilutės r. sav.,
Sodų g., Gardamo mstl., Šilutės r. sav.,
Šaulių g., Gardamo mstl., Šilutės r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 10 kilogramų grybų 300 gramų druskos 10 juodųjų pipirų 6 lauro lapeliai 3 šaukštai cukraus saujelė krapų 400 gramų acto
Gaminimas: Marinavimui labiausiai tinka baravykai,
lepšės, raudonikiai, kazlėkai, ruduokės, kelmučiai, voveraitės, pievagrybiai ir kt. Parenkami sveiki, tvirti grybai. Jų koteliai nupjaunami ir gali būti marinuojami kartu su kepurėlėmis ar atskirai. Kiekviena grybų rūšis rekomenduojama marinuoti atskirai.
Lepšės ir raudonikiai prieš
marinavimą nuplikomi verdančiu vandeniu, kuriame palaikomi 5—10 minučių, o po to išplaunami šaltu vandeniu. Taip darant, marinatas nepajuodija. Voveraitės ir ūmėdės prieš marinavimą verdamos 25 minutes, išpilamos į kiaurasamtį, perpilamos šaltu vandeniu. Po to jos sudedamos į puodą, užpilamos
vandeniu su actu, įberiama druskos ir užvirinama antrą kartą.
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus
(pagal skonį).
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda leistis į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu atšaldytu marinatu ir uždaromi dangteliais arba užrišami
pergamentiniu popieriumi.
Norint apsaugoti marinuotus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi arba avienos riebalais. Grybus marinuojant, į marinatą beriama daugiau ar mažiau cukraus. Toks marinavimo būdas, kai beriama daugiau cukraus, vadinamas
saldžiuoju.
Jeigu grybų neketinate pervirti, nuvalytus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite. Nugraibykite putas, grybus dažnai pamaišykite. Kai nebeliks tamsių putų sudėkite pipirus, lauro lapelius, cukrų ir dar pavirkite. Kai grybai nusės į dugną, o marinatas
pasidarys skaidrus, sudėkite krapus ir įpilkite actą ir pakaitinkite kol užvirs. Grybus supilstykite į nedidelius iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 10 kg grybų 300 g druskos 10 juodųjų pipirų 6 vienetai lauro lapelių 3 šaukštai cukraus 1 sauja krapų 400 g acto
Gaminimas: Marinatui namų sąlygomis kilogramui
šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8 — 9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį). Grybus nuvalome, supjaustome. Grybai marinate verdami 10 — 25 minutes.
Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais. Norint apsaugoti grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršių užpilkite aliejumi.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Grybams: 1 kg grybų 1 l vandens 1 šaukštas druskos 1 svogūnas Marinatui: 1 stiklinė acto 3 stiklinės vandens 3 šaukšteliai cukraus 1,5 šaukštelio druskos Juodųjų pipirų
grūdai Baltųjų garstyčių grūdai Lauro lapai
Gaminimas: Nuvalytus ir nuplautus grybus bei litrą vandens pilame į puodą. Beriame druską ir dedame svogūną. Verdame, kol grybai suminkštėja (priklauso nuo jūsų turimų grybų). Išvirusius grybus nuplauname ir nukošiame, o
svogūną supjaustome riekelėmis ir išskirstome į žiedus. Grybus sudedame į sterilizuotus stiklainius.
Actą praskiedžiame su vandeniu, sudedame svogūnus, suberiame druską, cukrų ir likusius prieskonius. Šį mišinį verdame apie 15 minučių. Po to grybus užpilame marinatu ir uždarome.
Gerai uždarytus indelius apverčiame ir taip palaikome bent 20 minučių.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Marinatui: 2 litrai vandens 7 šaukštai cukraus 4 šaukštai druskos 4 šaukštai acto Lauro lapų, pipirų, garstyčių grūdelių
Gaminimas: Grybus nuvalykite, nuplaukite ir
apvirkite apie 15 minučių. Po to nukoškite ir perplaukite. Į vandenį sudėkite visus marinatui skirtus produktus (išskyrus actą). Kai užvirs, supilkite grybus, tuomet actą ir maišant virkite apie 8 minutes. Supilstykite į stiklainius ir greitai užsukite. Galėsite mėgautis žiemą :)
|
|
|
|
|