Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
88??????,
reiseversicherung,
49 30 403673001,
??????????,
miss france,
iets naar ieta anders,
???? ?? ??,
laptop insurance,
2024??????????,
linz ag hauptplatz,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Pylimėlių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Pylimo g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Pilypinės g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Pilnaties g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Pušyno kelias, Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Šermukšnis, uogos, 1 kilogramas Cukrus, 1 kilogramas Vanduo, 3 stiklinės
Gaminimas: Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos
per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to karštas vanduo nupilamas, uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl kaitinama, kol vanduo užverda. Taip pakartojama 3
kartus. Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda
virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus
stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
|
|
|
|
|