Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Baklažanai, 4 vienetai Jautienos faršas, 400 gramų Svogūnai, didelis, 1 vienetas Česnakai, 3 skiltelės Pomidorų padažas, natūralus, 200 gramų Druska, pagal skonį Juodieji pipirai,
pagal skonį Alyvuogių aliejus, truputį
Gaminimas: Patiekalas 4-5 žmonėms.
Baklažanus perpjaunam išilgai per pusę, išskobiam vidų, pabarstom truputį druskos, paliekam, kol apkepsim faršą. Keptuvėje įpilam aliejaus, apkepam smulkiai supjaustytą svoguną su česnaku, dedam
faršą, pakepam 5 min., supilam pomidorų padažą, druską, pipirus, pakepam 15 min. padedam į šoną, kad truputį atšaltų.
Tuo tarpu darom besamelį: 2 šaukstai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, sūris 300g. Ištirpinam sviestą, dedam miltus, pakaitinam truputį,
supilam karštą pieną, maišydami supilam trynius, kai užvirs dedam 300 gr. tarkuoto sūrio.
Baklažanus nuplaunam, dedam į kiekvieną pusę faršo įdarą, ant viršaus besamelį, dedam į skardą, išteptą gerai su aliejum, galima truputį vandens, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol
besamelis paraus.
Skanaus.
|