Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Bulvės, virtos, maltos, 115 gramų Mielės, sausos, 1 šaukštas Kvietiniai miltai, 175 gramai Vanduo, šiltas, 300 mililitrų Druska, pagal skonį Saulėgrąžų aliejus, kepimui,
truputį Grietinė, 6 šaukštai Lašiša, rūkyta, riekelės, 6 vienetai Juodieji pipirai, grūsti, truputį Citrinos, papuošimui
Gaminimas: Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o
išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą
aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais arba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.
|