Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
140 g cukraus
100 g sviesto
120 ml pieno
600 g slyvų be kauliukų
2 kiaušiniai
0,3 a. š. kardamono
1 a. š. vanilinio cukraus
2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
cukrau pudra (apibarstyti)


Gaminimas:
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, 2 šaukštus cukraus, kardamoną, vanilinį cukrų ir pirštais sutriname su sviestu, kol gausime į šlapią smėlį panašią masę.
Kitame dubenyje išmaišome pieną bei kiaušinius ir įmaišome į birių produktų ir sviesto masę.
Gautą tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo formą ir išdėliojame slyvų ketvirčius.
Atskirai sumaišome tirpintą sviestą, cukrų bei citrinos žievelę ir gautu mišiniu apibarstome kepti paruoštą pyragą.
Kepame apie 40-45 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Atvėsusį pyragą apibarstome cukraus pudra.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai