Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
iron,
admin,
kas,
porn,
blokavimas,
mano,
porno,
snezana,
bestilija,
kristinkaa93,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Purvėnų g., Žiogaičių k., Mažeikių r. sav.,
Viekšnių g., Žiogaičių k., Mažeikių r. sav.,
Vingio g., Žiogaičių k., Mažeikių r. sav.,
Akmenų g., Molėtų m., Molėtų r. sav.,
Algirdo g., Molėtų m., Molėtų r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 200 g išsijotų rupių kvietinių miltų 100 g baltų miltų 2 šaukštai ištirpinto ghi arba sviesto 150 ml šilto vandens 1 šaukštelis druskos
Gaminimas: Abiejų rūšių miltus ir druską
suberkite į didelį dubenį ir išmaišykite. Įtrinkite į mišinį ištirpintą ghi arba sviestą: berdami miltus į krūvelę, po truputį pilkite vandenį. Maišykite, kol gausis minkšta ir drėgna tešla. Perdekite tešlą ant lentos ir 6-8 minutes minkykite, kol pasidarys vienalytė ir tvirta. Palikite ją uždengę
drėgnu audeklu. Po 30 minučių didelę ketaus keptuvę arba tavą pastatykite ant vidutinės-karštos ugnies. Kol tava kaista, tešlą dar paminkykite, suformuokite 10 vienodo dydžio rutuliukų ir iškočiokite iš jų paplotėlius (ne per daug plonus). Paviršių, ant kurio kočiojate, pabarstykite miltais, kad
tešla neliptų. Patepkite kiekvieną paplotėlį tirpintu sviestu ir perlenkite pusiau. Vėl patepkite paviršių ir dar sykį kiekvieną paratha perlenkite per pusę, kad gautųsi trikampiai. Iškočiokite juos į didelius gana plonus trikampius. Dėkite paratha į sausą, iš anksto įkaitintą keptuvę arba tavą.
Kepdami stumdykite paratha, kad visi kraštai keptų vienodai. Parathos kepa ilgiau negu čapačiai. Nustatykite tokią ugnį, kad jos nesviltų. Kai abi pusės pasidarys rudai auksinės spalvos, paratha dar kartą apverskite ir šaukšto apačia ištrinkite jos paviršių 1/2 arb. š. ghi (arba sviesto). Tuomet
paratha turėtų išsipūsti. Apverskite ją ir patepkite ghi kitą pusę. Paratha iškepusi, kai abi pusės būna rudai auksinės spalvos ir nubertos tamsiomis dėmelėmis. Šitaip iškepkite visas likusias parathas. Jeigu patiekiate parathas ne iš karto, apvyniokite jas audeklu, kad neatvėstų. Tešla
ruošiama: 15 min. Laikoma: 30 min. Viena paratha kočiojama ir kepama: apie 8 min.
|
|
|
|
|