Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g porų
4 šaukštai aliejaus
6 šaukštai pieno
4 kiaušiniai
150 g grietinės
300 g kvietinių miltų
100 g kviečių sėlenų
1/2 pakelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
100 g varškės
100 g fermentinio sūrio arba lydyto sūrelio
6 šoninės griežinėliai
sutrinto muskato
druskos
pipirų

Gaminimas:
Nuplautus porus supjaustyti mažais gabaliukais ir trumpai patroškinti 2 šaukštuose aliejaus.
Iš miltų, 2 kiaušinių, likusio aliejaus, kepimo miltelių, sėlenų ir varškės išminkyti tešlą, 2/3 jos iškočioti ir sudėti į tortinę.
Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį ir aplink tortinę padaryti aukštą lygų kraštą.
Ritinėlio galus kruopščiai sujungti.
Fermentinį sūrį supjaustyti mažais gabaliukais, išmaišyti su dviem kiaušiniais, pienu, grietine, druska ir muskatu.
Ant tešlos uždėti sluoksnį porų, juos pridengti paruošta mase, ant jos išdėlioti šoninės ritinėlius.
Kepti 45 min.
Išimti, kai lengvai paraus.
Pyragą galima patiekti kaip priedą prie sultinio, burokėlių ar pomidorų sriubos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2022 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai