Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
iron,
admin,
kas,
porn,
blokavimas,
mano,
porno,
snezana,
bestilija,
kristinkaa93,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Bajorų Sodų 28-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Bajorų Sodų 29-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Bajorų Sodų 3-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Bajorų Sodų 30-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Bajorų Sodų 31-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Pagrindui: 75 g sviesto arba margarino (naudojau sviestą) 100 g cukraus 4 kiaušinių tryniai 150 g kvietinių miltų 1/2 šaukštelio kepimo miltelių 2 šaukštai pieno Morengų
masei: 4 kiaušinio baltymai 200 g cukraus 1 maišelis migdolų lakštelių (tinka ir kitoki riešutai ar džiovinti vaisiai, aš pasirinkau įdomesnį variantą - moliųgų sėklas) Įdarui: 300 ml grietinėlės 2 obuoliai
Gaminimas: Ištrinkite cukrų su sviestu arba
margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu. Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite
cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais. Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per
pusę. Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.
Dar keli patarimai: - kad
grietinėlė greičiau išsiplaktų - dėkite cukraus pudrą; - pradėkite plakti baltymus lėčiausiu plaktuvo greičiu, o kai atsiras putų suberkite cukraus pudrą (vietoj cukraus) - kad ir visu greičiu; - plakti tol kol sustandės, bus blizgi masė; - kad greičiau išsiplaktų morengų masė - įdėkite
truputį krakmolo (bet ne per daug).
Pasigaminkite, ragaukite ir nenusivilsite.
|
|
|
|
|