Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
iron,
admin,
kas,
porn,
blokavimas,
mano,
porno,
snezana,
bestilija,
kristinkaa93,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Kelmijos Sodų 48-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Kelmijos Sodų 49-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Kelmijos Sodų 5-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Kelmijos Sodų 50-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Kelmijos Sodų 51-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Daugiametis žolinis augalas. Tinka bulvių ir ankštinių daržovių sriuboms, kepsnių padažams, lapinių daržovių ir kitokioms salotoms, žuviai, jautienai, vištienai, sviestui su žalumynais, ryžiams paskaninti. Dedama į marinuojamus grybus ir agurkus. Virtos šaknys nulupamos ir valgomos taip pat kaip
kitos daržovės. Skatina virškinimą, šlapimo ir tulžies išsiskyrimą, ramina. Skonis aitrus, kvapas stiprus, primena salierą. Naudojamos dalys: jauni lapai, stiebai iki žydėjimo, 2-3 metų augalo šaknys (iškastos rudenį, supjaustytos ir išdžiovintos), sunokusios sėklos. Plačiau skaitykite
žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
|
|
|
|
|