Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
225 ml pieno
15 g šviežių mielių
2 šaukšteliai cukraus pudros
2 šaukšteliai druskos
450 g kvietinių miltų
30 g margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinis
Įdarui:
55 g margarino VILNIUS kepiniams
4 - 6 skiltelės česnako
2 šaukštai šviežių arba džiovintų petražolių lapų


Gaminimas:
Iš pradžių pasidarome įdarą. Susismulkinam česnaką bei petražoles ir gerai sumaišome su margarinu.
Mieles sumaišome su cukrumi ir 2 šaukštais šilto pieno ir šiek tiek miltų. Išmaišome ir paliekame keliolikai minučių.
Miltus ir druską sumaišome tarpusavyje ir kapojame kartu su margarinu. Padarome duobutę centre ir į ją pilame mielių mišinį, mušame kiaušinius ir likusį pieną. Tešlą minkome apie 10 minučių, ji turi nelipti prie rankų, o jei yra per biri, pripilti pieno. Išminkytą tešlą dedame šiltai padvigubėti.
Tešlą iškočiojame maždaug 30 x 80 cm dydžio ir aptepame įdaru. Tada supjaustome juotelėmis. Ir formuojame norimo dydžio, formos ar išvaizdos bandeles. Bandeles aptepti tirpintu margarinu ir apibarstyti džiūvėsiais ar manų kruopomis. Dar paliekame pakilti apie 20 – 30 minučių.
Kepame 190 C laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių. Galima tiekti šiltas ir šaltas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai