Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
url,
masturbatorius,
internet,
kaukiu,
nanoferma,
ernesta,
pvp,
pazintys vyresniems,
igor,
varzybu sala,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Riaubonių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Ribiškių Didžioji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Ribiškių Sodų 1-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Ribiškių Sodų 2-oji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Ribiškių Sodų 3-ioji g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 23 cm skersmens papločiui: Pagal David Lebovitz iš www.davidlebovitz.com 90 g sviesto, supjaustyto gabalėliais 1 valg. šaukštas aliejaus 3 valg. šaukštai vandens 1 valg. šaukštas
cukraus 1/8 arb. šaukštelio druskos 150 g miltų Citrinų įdarui: (pagal Thomas Keller iš “Bouchon”) 125 ml šviežiai išspautų citrinų sulčių tarkuota citrinos žievelė nuo 1 citrinos 150 g cukraus 90 g sviesto, supjaustyto gabalėliais 2 kiaušiniai 2
tryniai
Gaminimas: Paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210?C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti sviestą, aliejų, vandenį, cukrų ir druską ir įstatyti dubenį į orkaitę 15 min., kol sviestas aplink dubens kraštelius lengvai paruduos. 3. Išėmus dubenį iš orkaitės, dėti
miltus ir gerai išmaišyti, kol pasidarys vientisa tešla. Tešlą krėsti į 23 cm skersmas apvalią skardą išsiimančiu dugnu. Atskirti vyšnios dydžio tešlos gabalėlį ir padėti jį į šoną, o likusią tešlą tolygiai paskirstyti po visą skardos dugną ir kraštus, gražiai ją išplojant ir išlyginant su
pirštais. 4. Tešlą subadyti šakute (apie 10 kartų) ir pašauti į orkaitę. Kepti apie 15 min., kol paplotis gražiai paruduos. 5. Išėmus paplotį iš orkaitės, užtaisyti visus atsiradusius įtrūkimus – užklijuoti juos mažais lopeliais iš paliktos nekeptos tešlos. Galima sulopytą paplotį
pašauti kokiom 2-3 min. į dar karštą orkaitę, bet nebūtina – lopeliai nuo iškepusio papločio karščio patys apdžius. 6. Iškeptą paplotį atvėsinti skardoje. Citrinų įdaras 1. Orkaitę įkaitinti iki 180?C. 2. Rugštims atspariame vidutinio dydžio puode pakaitinti citrinų sultis,
tarkuotą citrinų žievelę, cukrų ir sviestą, kol sviestas ištirps. 3. Kiaušinius ir trynius išplakti, kol gerai susimaišys. 4. Į išplaktus kiaušinius, juos vis dar energingai plakant, plona srovele pilti šiltą citrinų sulčių, cukraus ir sviesto mišinį. Visą supylus, dar kelis kartus gerai
paplakti, kad viskas gerai susimaišytų. Pilti visą mišinį atgal į tą patį puodą, kuirame kaitintos sultys ir sviestas. 5. Ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kaitinti, kol mišinys sutirštės ir pradės kilti pirmieji burbuliukai. Iškart nukelti nuo ugnies, perkošti įdarą per tankų sietelį
tiesiai ant jau iškepto ir atvėsusio papločio; jeigu sietelis per tankus, įdarą galima lengvai paspausti su lopetėle ar mediniu šaukštu. 6. Išlyginti įdaro paviršių ir pašauti plokštainį į orkaitę 5-7 min, kol įdaras šiek tiek sustandės. 7. Išėmus iš orkaitės, paplotį atvėsinti skardoje.
Atvėsusį paplotį išimti iš skardos: atsargiai jį prilaikyti už išsiimančio dugno ir perkelti ant lėkštės ar padėklo.
|
|
|
|
|