Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
deimantine dama,
internet,
ledo ritulio sala,
ziemos taure,
spalvoti signalai,
okeanija,
simply,
miško grybai,
naujokai,
meiluze,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Vienybės g., Aleksandravėlės k., Rokiškio r. sav.,
Zarasų g., Aleksandravėlės k., Rokiškio r. sav.,
Ežero g., Antanašės k., Rokiškio r. sav.,
Kaštonų g., Antanašės k., Rokiškio r. sav.,
Klevų g., Antanašės k., Rokiškio r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 pakelio lazanijos lakštų (500 g), 400 g parmezano sūrio.
Bolonese padažui: 1 didelio svogūno, 1 didelės morkos, skiltelės česnako, 150 g pievagrybių, 300 g. faršo, 0.5
stiklinės baltojo vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštų pomidorų pastos, 75 g sviesto, mairūno, baziliko, druskos.
Bechamel padažui: 50 g sviesto, 50 g miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
Gaminimas: Bolonese padažas gaminamas taip:
gilesnėje keptuvėje ar vidutinio dydžio puode svieste pakepinamas svogūnas, supjaustyta morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas ir smulkinti pievagrybiai. Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės baltojo vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui. Viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip: ištirpinamas
sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant, pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, dedami lazanijos lakštai,
kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų.
Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. Skanaus :)
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 pakelis (500 g) lazanijos lakštų 300 g Parmezano sūrio Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas 1 didelė morka skiltelė česnako 300 g faršo (galima 150 g kiaulienos ir 150 g
jautienos) 15 g džiovintų grybų arba 200 g pievagrybių 0,5 stiklinės balto vyno 0,5 stiklinės vandens 3 šaukštai pomidorų pastos 75 g sviesto prieskoniai ir druska
Bechamel padažui: 50 g sviesto 50 g miltų 900 ml pieno maltas
muskatas
Gaminimas: Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste akepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia
gerai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku,
pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30 - 45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip: Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas
pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant
lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio
lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų
padažai. P.S. Aš i bechamel padažą dar dejau džiovinto oregono, ir nebarsšiau sūriu.
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 0,5 kg faršo Lakštiniai makaronai 1 svogūnas 1 paprika 1 pomidoras ~ 50 g sviesto ~ 0.2 l pieno Fermentinis sūris 1 šaukštas miltų Aliejus
kepimui
Gaminimas: Į keptuvę įpilame aliejaus. Jame pakepiname faršą, susmulkinta papriką ir pomidorą. Kai faršas baigia pakepti sudedame susmulkintą svogūną. Palaikome kelias minutes ir nuimame nuo viryklės. Kol kepiname faršą padarome padažą. Nedideliame puoduke išlydome sviestą.
Po to supilame pieną ir po truputį maišydami įdedame miltus. Kai pakepiname faršą ir padarome padažą, į kepimo indą dedame Ir taip sluoksniuojame. Vėliau įdedame indą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30-45 minutes. Makaronus, užpilame juos padažu, ant jo uždedame faršo ir fermentinio
sūrio. Skanaus!:)
|
|
|
|
|