Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
url,
garena,
bank,
jonines,
what is 2 plus 5,
5120. com,
mineskarf,
kotas,
kirtiklio kotas,
kirtiklis,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Slėnio g., Linkuvos m., Pakruojo r. sav.,
Sodo g., Linkuvos m., Pakruojo r. sav.,
Stadiono g., Linkuvos m., Pakruojo r. sav.,
Šulinio g., Linkuvos m., Pakruojo r. sav.,
Taikos g., Linkuvos m., Pakruojo r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 825 ml vandens (3,5 puod.) 2 šaukšteliai druskos 0,5 šaukštelio kurkumos (nebūtinai) 125 ml citrinos sulčių 350 g basmati ar kitų geros kokybės ryžių 1 šaukštas ghi arba aliejaus 0,5
šaukštelio kmynų 1,5 šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų 5 kari lapai (jei turite) 5 cm ilgio cinamono lazdelė (Cinamonas) 1 supjaustytas žalias ankštinis pipiras 2 šaukštai sviesto 1 citrina, supjaustyta į 8 gabalėlius kelios petražolės
šakelės
Gaminimas: Ryžius perplaukite šaltu vandeniu ir 15-20 minučių pamirkykite. Suberkite į koštuvą ar sietelį, kad nusivarvėtų. Per tą laiką ant vidutinės ugnies puode įkaitinkite ghi arba aliejų. Suberkite į jį kmynu ir garstyčių sėklas, kari lapus ir cinamoną. Kai kmynų spalva
pasikeis, suberkite susmulkintus ankštinius pipirus, o paskui — apdžiūvusius ryžius. Maišydami kepinkite ryžius 2-3 minutes. Kai ryžiai pasidarys permatomi, užpilkite juos pasūdytu vandeniu ir minutėlę pavirkite. (Jei norite, kad ryžiai būtų geltoni, su vandeniu suberkite kurkumos miltelius.)
Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir nemaišydami virkite maždaug 18 minučių, kol susigers visas vanduo. Nukelkite dangtį ir išimkite cinamono lazdeles. Apšlakstykite ryžius citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių. Neuždengę virkite dar 2 ar 3 minutes. Galiausiai
papurenkite ryžius šakute ir papuoškite kiekvieną porciją citrinos gabalėliu ir petražolės šakele. Mirkoma: apie 15-20 min. Gaminama: 30 min.
|
|
|
|
|