Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
ieva,
gabrielė,
'or,
akmens sodo elementai,
nijole pareigyte,
aratikų lobių sala,
flamingų medis,
namas su baseinu,
tatjana kocetkova,
sename,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Mineralas, vandeningasis cinko silikatas; cinko ruda; hemimorfitas,
Panasus i asiuklius iskastiniai augalai,
Plesrusis zinduolis Enhydra lutris; gyvena Ramiojo vandenyno s. dalies pakrasciuose,
Keliu velenu presas audiniui, trikotazui, popieriui, gumai, plastikui lyginti,
Sen. graiku pintines pavidalo keraminis indas arba vyteliu pintine,
M. ir J. Yčų g., Biržų m., Biržų r. sav.,
Maironio g., Biržų m., Biržų r. sav.,
Malūno g., Biržų m., Biržų r. sav.,
Maumedžių g., Biržų m., Biržų r. sav.,
Medžiotojų g., Biržų m., Biržų r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ruošiant kavą kavavirėje arba filtruotą kavą, būtina pilti tik šviežią vandenį. Jei vanduo kietas, jį reikia perfiltruoti arba užvirinus dar pavirti 2 minutes, o tik tada užplikyti filtre esančią kavą. Vienam puodeliui imti
vieną porciją arba vieną šaukštą kavos (paprastai kavavirėse būna ir kavos saikas). Šių taisyklių būtina laikytis, norint paruošti kavą pagal šiuos receptus.
Vežikų kava Tai mėgstamas XIX-jo ir XX-jo amžiaus pradžios Vienos vežikų gėrimas. Į karščiui atsparią stiklinę įdėti
šaukštelį, du trečdalius stiklinės pripilti užplikytos verdančios kavos ir papuošti plakta grietinėle. Apibarstyti kavos pupelėmis arba žiupsneliu maltos kavos. Pagardinti cukrumi. Tiekti su stikline šalto vandens.
Rusiška kava Šis pavadinimas atsirado todėl, kad kava buvo
gardinama rusiška degtine. Išvirti 1/4 l kavos, pagardinti 4 šaukšteliais cukraus, įpilti 1/4 l stipraus raudonojo vyno ir dar kartą užvirinti. Įpilti 4 šaukštus degtinės ir vėl užvirinti. Paruoštą kavą supilstyti į puodukus arba karščiui atsparias stiklinaites. Gerti karštą.
Imperatoriaus
melanžas Šį gėrimą galima ruošti įvairiais būdais, bet visada būtina dėti trynį. Į kiekvieną stiklinę suleisti po trynį ir išplakti su 1 šaukšteliu šalto vandens, įkrėsti 3 šaukštus karštos grietinės, išmaišyti, pagardinti 2 šaukšteliais cukraus ir karšta kava (filtruota arba virta
kavavire). Galima įpilti šlakelį konjako arba tiekti jį atskirai. Jei ruošiama daugiau melanžo, dideliame inde visus trynius patariama plakti su cukrumi bei vandeniu tol, kol ištirps cukrus. Paskui gėrimą supilstyti į puodukus, pagardinti kava ir grietine, taip tryniai nesutirštės.
|
|
|
|
|