Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
mineskarf,
kotas,
kirtiklio kotas,
kirtiklis,
amerikos nusikaltimai,
ligo taurė,
gubernatoriaus zaidimas,
220 volt,
jurgita zakaikaite,
jurgita jackiene,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Lelijų g., Šiaulių m., Šiaulių m. sav.,
Lenkų g., Šiaulių m., Šiaulių m. sav.,
Lydos g., Šiaulių m., Šiaulių m. sav.,
Lyduvėnų g., Šiaulių m., Šiaulių m. sav.,
Liejyklos g., Šiaulių m., Šiaulių m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 kg kiaulienos arba jautienos 1 šaukštas aliejaus 1 šaukštas kvietinių miltų 1 morka 0,5 stiklinės grietinės Juodųjų pipirų Druskos Įdarui papildomai reiks: 2 svogūnai 0,5
šaukšto sviesto 50 g lašinukų 1 stiklinė juodos duonos trupinių 10 džiovintų baravykų (nebūtinai) 1 kiaušinis Maltų pipirų Druskos Petražolių
Gaminimas: Iš pradžių pagaminamas įdaras. Svieste paspirginami sukapoti svogūnai, virti sukapoti grybai ir
duonos trupiniai. Pridedama smulkiai supjaustytų lašinukų, pabarstoma maltų pipirų, druskos, įmušamas žalias kiaušinis ir viskas išmaišoma. Vyniotiniams mėsa supjaustoma skersai raumenų. Truputį išmušama mediniu kūjeliu, pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Ant mėsos gabaliukų uždedama paruošto
įdaro, jie suvyniojami pailgais ritinėliais ir aprišami baltu siūlu, kad neišsivyniotų. Po to jie apvoliojami miltuose ir apspirginami aliejuje. Apspirginti vyniotiniai troškinami su prieskoninėmis daržovėmis (morkomis, salierais, petražolėmis, svogūnais), kol pasidaro minkšti (1—1,5 val.).
Baigiant troškinti, įberiama truputis juodos duonos trupinių, įpilama grietinės. Paduodant, iš mėsos išimami siūlai, vyniotiniai gražiai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami perkoštu padažu. Prie vyniotinių tinka karšta biri grikių, perlinių kruopų ar bulvių košė. Atskirai paduodami rauginti
agurkai, krienai ar žalių daržovių salotos.
|
|
|
|
|