Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 svogūnas
2 saliero stiebai
3 skiltelės česnako
1 aliejuje marinuotas ančiuvis
1-1,5 a. š. „Santa Maria“ aitriųjų paprikų dribsnių
2 pomidorai
125 ml balto sauso vyno
500 ml daržovių sultinio
50 g kuskuso
250 g bet kokios baltos žuvies filė (gali būti gabalėlis menkės, gabalėlis saidos ir pan.)
1 a. š. „Santa Maria“ džiovintų petražolių arba pluoštelis šviežių „Santa Maria“ petražolių
½ citrinos žievelė
Žiupsnelis „Santa Maria“ druskos ir pipirų (galima citrinpipirių)
4 vnt. kaparių (papuošimui)
Nedidelio gabalėlio (1/2 vnt.) pastarnoko (papuošimui)
Žiupsnelio „Santa Maria“ muskato riešuto


Gaminimas:
Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai