Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
800g lydekos filė
1 svogūnas
4 riekės batono
1 kiaušinis
2 v.š. džiūvėsių
0,5 a.š. sezamo sėklų
200ml pieno batono mirkymui
aliejus
druska ir pipirai


Gaminimas:
Batoną pamerkiame 5-8 minutėms į vandenį (ar pieną). Batoną nusausiname.
Malimo mašima sumalame žuvies filė kartu su svogūnu ir išmirkytu batonu. Masę permalame dar kartą (taip neliks jokių smulkių kauliukų).
Į faršą beriame druskos ir pipirų, dedame kiaušinį, beriame sezamo sėklas, džiūvėsius ir viską išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame rankomis suformuotus lydekų kotletukus, kuriuos kepame po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg šviežios lydekos mėsos
1 vidutinės morkos
1 mažesnio svogūno
2 riekelių batono
70 g pieno
30 g tirpinto sviesto
1 kiaušinio
1 šaukšto krakmolo
1 šaukšto citrininių žuvies prieskonių
1 žiupsnio juodųjų pipirų
1 žiupsnio lauro lapelių
1 žiupsnio džiovintų čiobrelių
1 žiupsnio smulkintų žalių rozmarinų
2 saujelės smulkintų žalių bazilikų
1 šaukšto druskos
Aliejaus (kepimui)
100 g džiuvėsių


Gaminimas:
Žuvies mėsą be didesnių kaulų sumalti kartu su morka, svogūnu bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
Įmušti kiaušinį, įdėti tirpintą sviestą, šaukštą krakmolo, suberti druską ir prieskonius, išmaišyti.
Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
Apvolioti džiuvėsiuose ir, apkepus ant aliejaus, troškinti uždengtoje keptuvėje, įpylus apie stiklinę vandens. Troškinti apie 15 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g žuvies filė (ešerio, lydekos ar pan.)
150 g virtų ryžių
50 gramų baltos duonos
100 ml pieno
4-5 svogūnų laiškų
1 saujos džiūvėsėlių
Santa Maria druskos ir pipirų - pagal skonį
3-4 šaukštai augalinio aliejaus


Gaminimas:
Žuvies filė sumalkite. Ryžius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės, nusausinkite.
Piene išmirkykite duoną. Maltą žuvį sumaišykite su piene išmirkyta duona, susmulkintais svogūnų laiškais, prieskoniais ir ryžiais.
Iš gautos žuvies faršo suformuokite blynelius. Pavoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje. Apie 15 min., apkepkite iš abiejų pusių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 kg žuvies file
1 svogūno
batono (mažiau nei pusė)
0,5 pieno
1 kiaušinio
Druskos
Pipirų
 
 


Gaminimas:
Į pieną pamerkti batoną. Tada išmirkytą batoną sudėti į žuvies faršą, įmyšti kiaušinį, berti pipirų, druskos, sudėti sutarkuotą svogūną ir išmaišyti faršą. Formuoti kotletus ir kepti karštame aliejuje iš abiejų pusių, prieš tai apvolioję džiūvėsiuose.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai