Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g minkšto sviesto
250 g cukraus
druskos
4 kiaušiniai
2 šaukšteliai tarkuotų citrinų žievelių
300 g miltų
100 g krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
50 g grietinės
1440 ml konservuotų vyšnių (2 indeliai)
125 g smulkintų migdolų
150 g cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių

Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sviestą, cukrų, druską, kiaušinius ir citrinos žieveles sudėkite į dubenį ir gerai išplakite mikseriu. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, suberkite į dubenį su plakta mase, sudėkite grietinę ir gerai išmaišę išminkykite tešlą.
2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite tešlą ir mentele lengvai spausdami išlyginkite paviršių. Nukoškite konservuotas vyšnias, lygiu sluoksniu suberkite jas ant tešlos, apibarstykite smulkintais migdolais.
3. Pyragą įstatykite į orkaitę (ant vidurinių grotelių) ir kepkite 45-50 min. Tada išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
4. Cukraus pudrą suberkite į nedidelį dubenėlį ir gerai šaukštu išmaišykite su tokiu kiekiu citrinų sulčių, kad išeitų tiršta glazūra. Kulinariniu teptuku aptepkite glazūra pyrago paviršių ir leiskite apdžiūti.
Pyragą supjaustykite į 20 porcijų ir apibarstykite cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500g miltų
150g minkšto margarino VILNIUS kepiniams
20g mielių
300 ml pieno
120g cukraus
3 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
3 stiklinės vyšnių be kauliukų


Gaminimas:
Mieles puodelyje sumaišyti su šaukšteliu cukraus bei keliais šaukšteliais šilto pieno.
Įmaišyti truputį miltų ir 15 min. palaikyti, kad pakiltų.
Iš minkšto margarino, cukraus ir kiaušinių išplakti purią masę. Užsijoti miltus, pilti į mielių ir pieno masę bei sudėti kitus produktus.
Vyšnias galima maišyti kartu su tešla arba tiesiog užpilti tešlą.
Pyragą pašauname į 200 laipsnių orkaitę 40 minučių.
Labai skanus ir paprastas pyragas :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
2 kiaušinių
50 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g cukraus
40 g krakmolo
40 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Viršutiniam sluoksniui:
2 stiklinių (300 ml) vyšnių be kauliukų su cukrumi


Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 200 C temperatūros.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir su 2 šaukštais šalto vandens baltymus išplakame su mikseriu iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukrų. Po truputį įmaišyti ir trynius.
Galiausiai įmaišome krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilame tešlą. Ant viršaus supilame vyšnias ir kepame orkaitėje apie 15 minučių.
Labai skanus ir greitai paruošiamas pyragas. :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g vyšnių (arba bet kurių kitų uogų)
3/4 puodelio vyšnių uogienės arba sutrintų vyšnių su cukrumi
2 puodeliai miltų
7 šaukštai margarino VILNIUS kepiniams, būtinai ištirpinto
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos
12 šaukštų šilto vandens
1 pakelis vanilinio cukraus
2 žiupsnelių cinamono


Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Uogienę ar sirupą sumaišome su šiltu vandeniu ir margarinu. Geriausia plakti su mikseriu.
Į plakinį suberiame miltus, vanilinį cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius. Išsukame iki vientisos masės.
Sudedame vyšnias ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Kepame pyragą 35 minutes.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g margarino VILNIUS kepiniams
120 g cukraus
1,5 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių
truputį druskos
100 g maltų lazdyno riešutų
100 g tarkuoto juodojo šokolado
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
450 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos)


Gaminimas:
1. Į išsuktą margariną įmaišome cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
2. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudedame į margariną ir išmaišome.
3. Tešlą supilame į kepimo formą (ji turėtų būti apie 26-28 cm skersmens).
4. Vyšnias paskleidžiamee ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspaudžiame.
5. Kepame iki 175 - 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 stiklinė miltų
1/4 stiklinės pieno
2/3 stiklinės cukraus
6 šaukštai margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinis
1 stiklinė vyšnių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus


Gaminimas:
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius. Atskirai sumaišyti pieną ir vanilinį cukrų.
Mikserių suplakti cukrų su margarinu. Įmuškite kiaušinį ir vėl suplakite. Į gautą masę paeiliui sudėkite pieną ir miltus. Suplakti.
Paskirstyti tešlą tolygiai kepimo skardoje bei sudėkite vyšnias. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
3 kiaušiniai
150 g cukraus
150 g miltų
Kremui:
250 g grietinėlės 33-35%
250 g maskarponės sūrio
150 g cukraus
Reikės:
200-300 g vyšnių
100 g šokolado


Gaminimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi.
Suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos tešlos.
Tešlą supilame iki 26 cm skersmens kepimo formą.
Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių. Kepame 25 minutes.
Ant iškepusios ir atvėsusio biskvito sudedame vyšnias (be kauliukų, tinka iš kompoto, jei šviežių nėra).
Grietinėlę išplakame su cukrumi ir įmaišome maskarpone sūrį.
Užpilame ant vyšnių.
Viršų apibarstome sutarkuotu šokoladu.
Laikome šaldytuve 3-4 valandas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kiaušinis
60 g sviesto arba margarino
100 g cukraus
140 gramų miltų
150 ml jogurto arba pasukų
10 g vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklės (240 ml) vyšnių be kauliukų


Gaminimas:
Išplakite kiaušinį su cukrumi. Įmaišykite minkštą sviestą (arba ištirpintą). Taip pat įmaišykite jogurtą, kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą sudėkite į kepimo formą ir suberkite vyšnias.
Šiek tiek vyšnias paspauskite į tešlą.
Kepkite apie 30 minučių 200° C orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai