Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
130 g sviesto
235 g cukraus
2 kiaušiniai
310 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
2 šaukšteliai grietinės
1 stiklinė cukraus pudros
1 stiklinė pieno
1 pakelis vanilės
0,5 l vyšnių (be kauliukų)
1 pakelis vyšnių želė


Gaminimas:
Tešlai:
100 g sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 tryniai,
2 stiklinės miltų,
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 arbatiniai šaukšteliai grietinės.
Bezė kremui:
2 baltymai,
1 stiklinė cukraus pudros.
Vaniliniam kremui:
1 stiklinė pieno,
30 g sviesto,
1 pakelis vanilės,
2 šaukštai miltų,
3 šaukštai cukraus.
Vyšnių sluoksniui:
0,5 l vyšnių (be kauliukų),
1 pakelis vyšnių želė.
Cukrų, sviestą, grietinę ir kiaušinį išsukame iki vientisos masės. Po šaukštą įmaišome su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Užminkome tešlą ir 30 min. ją laikome šaltai.
Krepšelių formeles patepame aliejumi, dedame tešlos rutulėlį ir tolygiai prispaudžiame prie formelės kraštų.
Kepame 200°C temperatūroje apie 10 min.
Iškepusius krepšelius tuojau pat išimame iš formelių.
Vaniliniam kremui sviestą su pienu užverdame, suberiame cukrų, o po to po truputį ir miltus.
Nuolat maišome.
Vyšnių sluoksniui paruošiame vyšnių želė su uogomis. Kai ji sustingsta, sumaigome šakute.
Bezė kremui baltymus išplakame su cukraus pudra.
Į krepšelius dedame po šaukštą vanilinio kremo, žele masės, o ant viršaus konditeriniu švirkštu išspaudžiame bezė kremo bokštelius.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai cukraus
75 g sviesto
1 kiaušinio trynys
žiupsnelis druskos

Kremui:
200 g grietinės
25 g miltų
75 g cukraus
2 kiaušiniai
keli lašai vanilės esencijos
Šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų


Gaminimas:
Iš tešlai skirtų produktų suminkyti vientisą tešlą ir 1 valandai palikti šaldytuve. Po to tešla iškloti krepšeliams skirtas kepimo formeles, šakute subadyti pagrindą ir kepti 200 0C orkaitėje apie 8 minutes. Ant atvėsintų krepšelių dedame po keletą vyšnių be kauliukų ir užpilame šaukštu kremo (kad apsemtų).
O kremą ruošiame taip: visus jam skirtus produktus sudedame į plaktuvą ir gerai išplakame. Krepšelius kepame 200 0C orkaitėje dar apie 8 minutes. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai