Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
0,5 kg milltų
1,5 stiklinės cukraus
2 šaukštai kakavos
2 šaukštai cinamono
300 g margarino VILNIUS kepiniams
1 stiklinė rūgščios grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Įdarui:
5 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
600 g riebios varškės
100 g margarino VILNIUS kepiniams
2 šaukštai miltų
5 šaukštai vyšnių
Papuošimui:
250 g grietinėlės
truputis citrinos sulčių
cukraus
vyšnių


Gaminimas:
Cukrų, cinamoną,kakavą sumaišyti ir sudėti į miltus. Išmaišyti. Sudėti tešlai skirtą margariną ir sumaišyti, kad neliktu sausų miltų.
Sutrupintuose miltuose padaryti duobutę ir į ją supilti grietinės stiklinę su joje užgesintais kepimo milteliais. Viską gerai suminkyti. Gerai išminkytą tešlą suformuoti į kamuoliuką, įvynioti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą 20 minučių.
Įdarui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į kiaušinių trynius supilti 1 stiklinę cukraus, varškę ir margariną bei viską gerai išplakti mikseriu iki purios masės. Į gautą masę įdėti miltus, vyšnias iš kompoto ar cukruotas vyšnias, išmaišyti. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki purios masės ir sudėti į trynių masę ir atsargiai išmaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 180-200 laipsnių.
Tešlą iškočioti iki 1 cm storio, kloti į tortinės formą pakeltais kraštais. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 10 min.
Apkeptą gaminį aptepti vyšnių sirupu ir sukrėsti varškės masę; toliau kepti apie 40 min.
Iškeptą gaminį papuošti plakta grietinėle su cukrumi ir citrina bei šviežiomis vyšniomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai