Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 gabaliukai vištienos file;
1 vidutinio dydžio morka;
1 geltonoji paprika;
1 raudonoji paprika;
keli griežinėliai cukinijos;
1 svogūnas;
8 plonų šoninės gabaliukų;
1 šaukštelis vištienos prieskonių;
Druska ir pipirai;
3 šaukštai aliejaus kepimui;
1 šaukštas citrinos sulčių.
Padažas
2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
0,5 stiklinės daržovių sultinio;
1 obuolys;
1 valgomasis šaukštas medaus;
truputis juodųjų pipirų;
1 arbatinis šaukštelis kario.

Gaminimas:
Vištienos file pabarstome vištienos prieskoniais ir apvyniojame šoninės gabaliukais. Morką nuskutame, supjaustome skrituliukais ir dedame į verdantį vandenį virti apie 3 minutes. Saldžiąsias paprikas išvalę supjaustome gabaliukais. Svogūnus pjauname į 8 dalis. Ant iešmo suverti po 2 gabaliukus mėsos, tarp jų komponuoti paprikas, morkas, cukinijas ir svogūnus. Iešmelius pabarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Vėrinukus kepti keptuvėje 8-10 minučių, retkarčiais pamaišant. Galima kepti ir orkaitėje arba lauko kepsninėje.

Gaminame padažą. Į puodą įpilti 1 šaukštą citrinos sulčių ir sultinį, įdėti ten nuplautą, nuluptą be sėklų obuolį ir virti, kol obuolys suminkštės. Tuomet dėti medaus, likusį šaukštą citrinos sulčių, įberti šiek tiek pipirų ir kario. Viską gerai išmaišyti, jeigu reikia pasmulkinti su blenderiu ir patiekti su vištienos vėrinukais. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai