Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
20 vištos sparnelių
2 valgomi šaukštai aliejaus (NE alyvuogių!)
1 nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 valgomas šaukštas maltos paprikos
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
1 stiklinė kečupo (Heinz arba kitokio)
5 valgomi šaukštai melasos
2 valgomi šaukštai Vorčesterio padažo
2 valgomi šaukštai baltojo vyno acto
1 valgomas šaukštas garstyčių
Druskos
Pipirų


Gaminimas:
BBQ padažui:
puode arba gilioje keptuvėje and vidutinės ugnies pakaitinti aliejų, dėti smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinti porą minučių, kol suminkštės. Į puodą su svogūnais sudėti smulkintą česnaką, papriką, kalendrą ir kuminą, viską gerai sumaišyti ir dar pakepinti apie minutę. Sudėti likusius ingredientus: kečupą, melasą, actą, Vorčesterio padažą, garstyčias, druską ir pipirus, viską gerai išmaišyti ir pavirinti porą minučių. Nukelti nuo ugnies ir leisti padažui atvėsti iki kambario temperatūros.
Sparneliams nukarpyti smailius galiukus (nes jie kepami vistiek sudegs); Dideliame dubenyje sumaišyti sparnelius ir 1.5 stiklinės padažo. Kepti ant grilio, arba orkaitėje.
Ant grilio:
karštas anglis sustumti į vieną grilio pusę, paliekant kitą pusę tuščią ir daug vėsesnę. Sparnelius dėti ant grotelių virš karštų anglių ir leisti vienai pusei gražiai apskrusti, apversti, apskrudinti kitą pusę, perkelti sparnelius į vėsesnę grilio pusę, grilį uždengti ir kepti apie 25-30 minučių, kol sparneliai iškeps.
Orkaitėje:
orkaitę įkaitinti iki 200 C (400 F). Didelę kepimo skardą iškloti folija. And folijos išdėlioti sparnelius, kad jie vienas kito neliestų ir tarp sparnelių butų nedideli tarpai. Kepti apie 20 minučių, sparnelius apversti ir kepti dar 20-25 minutes, kol gražiai apskrus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai