Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:

~700 g maltos vištienos
2-3 v.š. maltų džiūvėsėlių
40 ml pieno
1 nedidelio smulkiai sutarkuoto svogūno
1 v.š. grietinės
1 kiaušinio
1- 1,5 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų pipirų
mėgstamų vištienai skirtų prieskonių pagal skonį
apie pora v.š. mėgiamo majonezo
100 g fermentinio sūrio


Gaminimas:
1.Orkaitę įkaitinti iki 200° C temperatūros.
Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, tarkuotą svogūną, supilti pieną, sudėti grietinę, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, prieskonius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti. Masė gaunasi gan minkšta ir sunkiai formuojama, viskas gerai, taip ir turi būti. Drėgnomis rankomis formuoti vidutinio dyžio kukuliukus, kuriuos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kukuliukus aptepti majonezu (vienam skirti apie 1/2 a.š.) ir šauti į orkaitę, kepti apie 10 minučių.
Tada ištraukus pabarstyti smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu. Šauti atgal ir kepti dar apie 10-12 minučių.
P. S. Jei norisi labiau sukepusio sūrio, užbarstyti juo jau pačioje pradžioje, po to kai užtepsite majonezu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai