Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g vištų kepenėlių
600 g bulvių
300 g cukinijos
300 g šaldytų šparaginių pupelių
300 g šviežių ar konservuotų pomidorų
2-3 svogūnų
150 g smulkinto sūrio "Džiugas"
1 žiupsnelio aitriosios paprikos
1 pundelio žalių bazilikų
1 pundelio žalių krapų
1 pundelio žalių petražolių
70 g sviesto
1 šaukšto grietinės
1 kiaušinio
1 žiupsnio džiuvėsių
Druskos - pagal skonį
Lauro lapelių, juodųjų pipirų, rozmarinų - pagal skonį (kepenų virimui)


Gaminimas:
Kepenis išvirti su druska, rozmarinais, lauro lapeliais ir juodaisiais pipirais.
Torto formą ištrinti šaltu sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais.
Stambiai tarkuotas bulves sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, krapais, šaukšteliu druskos, kiaušinio baltymu ir suversti į formą.
Užkloti sluoksnį smulkintų, sūriame vandenyje virtų šparaginių pupelių, sumaišytų su stambiai sutarkuota ir nusunkta cukinija bei išplaktu kiaušinio tryniu. Užberti prieskoninių žolių.
Svogūnus apkepti svieste, suversti smulkintas kepenis, grietinę, kiek patroškinti ir kloti ant torto. Jei reikia, užberti tų pačių prieskonių, su kuriais kepenys virtos.
Užkloti tortą pjaustytais pomidorais, sumaišytais su smulkinta aitriąja paprika, baziliku ir žiupsniu druskos. Su konservuotais pomidorais man netgi skaniau.
Kepti orkaitėje 40 - 60 min., priklauso nuo torto dydžio ir storio.
Torto formą uždengiau folija. Kepimo pabaigoje ją nuimti ir tortą apiberti lydytu sūriu.
Papuošti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai