Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg vištienos blauzdelių
1 didelis pankolis
100 g džiovintų kriaušių
1 sauja rupios jūros druskos
1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
2 dideli svogūnai
2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus
3 valgomi šaukštai marinuoto imbiero
2 didesnės sūdytos citrinos
2 arbatiniai šaukšteliai maltų kmynų
1 valgomas šaukštas cinamono
1 arbatinis šaukštelis kalendrų sėklų (ne maltų)
1 sauja pjaustytų kalendrų lapelių (galima dėti ir bazilikų)
500 ml vištienos (daržovių) sultinio
 2 valgomi šaukštai kedro riešutų


Gaminimas:
Nuplautas ir nusausintas viščiukų blauzdeles pabarsčiau rupia jūros druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Kriaušes užpyliau verdančiu vandeniu. Kol pankolį ir svogūną pjausčiau griežinėliais, kriaušės pamirko. Išmirkusias kriaušes irgi supjausčiau griežinėliais.
Įkaitintoje keptuvėje apkepiau blauzdeles. Išėmiau.
Pakepinau svogūnus, kriaušes ir pankolį.
Į karščiui atsparų indą sluoksniais dėjau mėsą, pakepintas daržoves, imbiero griežinėlius, žiedeliais pjaustytas sūdytas citrinas, viską pabarstydama anksčiau išvardintais prieskoniais. Viską užpyliau sultiniu, pakepintais kedrų riešutais.
Indą uždengiau folija ir 180 laipsnių karštyje troškinau 2 valandas.
 
Mėsa turi būti minkšta, lengvai nusiimti nuo kaulų.
 
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai