Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1  (1 - 1,2 kg) atvėsintas viščiukas
4 skiltelės česnako
druskos
3 šaukštai įvairių pipirų mišinio
1 - 2 šaukštai aliejaus


Gaminimas:
Viščiuką nuplaukite šaltu vandeniu, perpjaukite išilgai per krūtinėlę. Viščiuką „išskleiskite“ nugara į viršų, mėsai mušti plaktuku pamuškite krūtinės kauliukus, šlauneles ir sparnelius. Česnakų skilteles supjaustykite į 10 mažų skiltelių ir jas sukaišiokite į šlauneles, padarydami mažas įpjovas aštriu peiliu. Tą patį padarykite ir su sparneliais, krūtinėle bei nugara. Viščiuką įtrinkite druska, įvairių pipirų mišiniu. Viščiuko kepimui nurodysiu kelis mano išbandytus būdus:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Viščiuką dėkite nugarėle į viršų. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir ant jos puodą su karštu vandeniu, kad geriau prispaustų. Kepkite viščiuką ant vidutinės kaitros apie 10-15 min. Kepimo laikas priklauso nuo viščiuko dydžio ir jūsų noro valgyti mažiau ar daugiau apskrudusį patiekalą. Apverskite viščiuką ir dar kepkite 10-15 min. Iškepusį viščiuką patiekite nepjaustytą, su šviežiomis daržovėmis.

2. Viščiuką aptepti aliejumi ir dėkite į kepimo maišelį, prakirpti viršuje skylę. Kepti apie 80 minučių 180 0C orkaitėje. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai