Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 vilkešerių
Alyvuogių aliejaus
Gabalėlio sviesto
Druskos;
Baltųjų pipirų
0,5 citrinos
1 saujos petražolių, kalendros
2 svogūnų
1v. š. rudojo cukraus;
4 v. š. balzaminio acto (modenos)
1 cukinijos


Gaminimas:
Karamelizuokite svogūnus. Žiedais supjaustytus svogūnus sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol pagels ir suminkštės. Tuomet sudėkite cukrų, supilkite balzaminį actą ir ,maišydami, kepkite ant silpnos ugnies, kol actas sutirštės ir virs švelniai karameliniu. Išimkite svogūnus iš keptuvės.
Cukiniją supjaustykite riekelėmis ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais (apie 3 -4 minutes, kol švelniai pagels).
Apkeptą cukiniją sumaišykite su karamelizuotais svogūnais.
Išvalytą žuvį paskaninkite druska ir pipirais. Įdarykite žolelėmis ir citrinos riekelėmis. Užsekite mediniais pagaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su gabalėliu sviesto ir sudėkite žuvį. Kepkite iš abiejų pusių po 7 min. ant nedidelės unies, kol gražiai apskrus. Palaikykite  uždengus apie 5 min.

Patiekite su karamelizuotais svogūnais, cukinija.

 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai