Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
100 g sviesto
250 g miltų
1 kiaušinis
100 g grietinės
Druskos

Įdarui:
250 g maltos kiaulienos
0,5 svogūno
pipirai ir druska
prieskoninių žolelių
1 kiaušinis patepimui
kmynai
1 puodelis juodos arbatos
aliejus arba sviestas skardai


Gaminimas:
Kmynus užmerkti juodoje arbatoje apie 1 valandą. Dubenyje sviestą sutarkuoti, pilti persijotus miltus, grietinę dėti, įmušti kiaušinį ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti ir palikti šaldytuve apie 2 valandas. Įdarui susmulkiname svogūną, dedame į mėsą, paskaniname prieskoniais ir viską gerai išmaišome. Atšaldytą mėsą iškočioti 4-5 mm storio, išspausti tešloje mažus apskritimus (aš naudoju stikliuką :) ). Vieną apskritimą aptepti mėsos įdaru ir ant viršaus užlipdyti kitą apskritimą, šiek tiek paspausti. Nuo kmynų nupilti arbatą. Skardą patepti aliejumi arba sviestu, sudėti pyragėlius, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti išbrinkusiais kmynais. Kepti apie 20-25 minučių 180-200 0C orkaitėje. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai