Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Miltai 1 kg
Pienas 0,5 l
Mielės 50 gr
Aliejus 200 ml
cukrus 50 gr
druska 10 gr
kiaušiniai 4 vnt

Įdarą galima pasirinkti kokį tik patinka, aš kepiau su kopūstais, su lašinukais bei su bulvėmis.

Kopūstų įdaras:
česnakas 1 galvutė
kopūstas 1 vnt
svogūnai 3 vnt
morkos 3 vnt
sultinio kubeliai 2 vnt

Bulvių įdaras:
virtos bulvės 5
grietinė 1 valg. š.
svogūnai 2 vnt
prieskoniai (pagal skonį)

Lašinukų įdaras:
Šoninė 1 kg
svogūnai 3 vnt
česnakas 1 galvutė
kiaulienos prieskoniai

Gaminimas:
Šias bandelės iškepti labai paprasta, jas labai mėgsta mano šeima ir draugai, tad per savo vestuves vietoje įprastų sumuštinių nutariau prikepti pilną krepšį mėgstamų bandelių. Tešla gaunasi labai minkštutė, ir net po kelių dienų bandelės išlieka minkštos bei labai skanios ( patikrinta :) nes dar kelias dienas po vestuvių skanavome)

Taigi,
mieles sutrinti su cukrumi iki kol susidarys puta. Pieną pašildyti ir sumaišyti su mielėmis. Įdėti pusę kg miltų viską gerai išmaišyti ir pastatyt šiltai kol tešla pakils dvigubai.
Kai tešla pakilo, įmušti kiaušinius, įpilti aliejų, ir suberti druską. Viską gerai išmaišyti iki kol tešla nebelips prie rankų, tada dar kartą pastatyti šiltai, kad pakiltų.
Kol tešla kylą darome įdarą;

Kopūstų įdaras:
Kopūstus ir svogūną supjaustyti šiaudeliais, morką sutarkuoti, česnaką taip pat.
Tada viską sudėti į keptuvę ir kepti iki tol, kol kopūstas gražiai pagels. Kai daržovės apkeps, viską sudėtį į puodą, ištirpinti sultinio kubelius pusėje litro vandens, tada užpilti kopūstus ir troškinti apie valandą ant labai silpnos ugnies.

Bulvių įdaras:
Virtas bulvės sumalti ir sumaišyti su grietine, įdėti prieskonius. Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti kol gražiai apskrus. Tada įmaišyti į bulvių košę.

Lašinukų įdaras:
Šoninę, svogūnus, bei česnaką supjaustyti kubeliais, viską gerai apkepinti, kepant pagardinti kiaulienos prieskoniais pagal skonį.

Kai ir tešla ir įdaras paruošti, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Lipdome bandeles, jei tešla lipdant labai kimba prie rankų galima įpilti aliejaus dar ir įberti miltų. Bandeles sudedam į aliejumi sutepta skardą ir prieš įdedant į orkaitę bandelių viršų sutepame kiaušiniu. Bandelės kepa labai greitai, kai taps gražios auksinės spalvos galite traukti lauk :)

Skanaus!!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai