Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai: 


1 kg veršienos

80 g sviesto

80 g miltų
Druskos ir pipirų
 
Padažui:
 
250 g šampinjonų
40 g šalotinių svogūnų
20 g sviesto
400 ml rusvo veršienos sultinio
100 ml balto vyno
50 ml konjako
1 ryšelis peletrūno
1 ryšelis petražolių
 
Pomidorų fondiu reikės:
 
40 g šalotinių svogūnų
40 g sviesto
800 g pomidorų be odelės
4 skiltelės česnako
Druskos ir pipirų
Čiobrelio
Rozmarino
 



Gaminimas:

Mėsą supjaustykite į 150 g gabalėlius. Pabarstykite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Apibarstykite miltais.
Pradėkite ruošti pomidorų fondiu: Svieste pakepinkite susmulkintus šalotinius svogūnus, sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką, druską, pipirus. Troškinkite iki norimos tekstūros.
Ištirpinkite sviestą keptuvėje, dėkite veršieną ir pakepinkite 6-7min. iš abiejų pusių. Kai apkepsite mėsą išimkite iš keptuvės.
Pakepinkite supjaustytus pievagrybius, kol taps gelsvi. Sudėkite šalotinius svogūnus, įpilkite konjaką ir jį uždekite. Įpilkite balto vyno. Troškinkite 5 min., kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite, kad padažas sutirštėtų. Įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.
Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo.
Patiekite karštose lėkštėse, užpilkite grybų padažų, šalia įdėkite pomidorų ir apibarstykite kapotom petražolėm ir peletrūnu.

 
Išmokite gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d.: http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai