Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,25 stiklinės šilto vandens
2,5 a.š. sausų mielių
3 - 3,5 puodeliai miltų
1 a.š. druskos
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
3 v.š. cukraus
1 didelis kiaušinis
2 v.š. tirpinto sviesto
0,75 puodelio šilto pieno
Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto


Gaminimas:
Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis ir leisti kelioms minutėms pastovėti. Įmaišyti 1 puodelį miltų, cukrų, druską, vanilės ekstraktą, kiaušinį, sviestą ir pieną. Atargiai supilti likusius miltus. Minkyti apie 6-8 minutes. Sudėti į dubenį, uždengti ir pastatyti šaltai mažiausiai 12 val.
Apvoliojimui skirtus produktus sumaišyti. Tešlą išėmus iš šaldytuvo palaikyti apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis formuoti nedidelius rutuliukus, apvolioti cukraus mišinyje ir dėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengti ir pastatyti valandai šiltai, kad pakiltų. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes. 10 minučių leist pravėst ir iškrėsti ant lėkštės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai