Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
500 g miltų (N 405)
1 pakelis sausų mielių
100 g cukraus
1 maišelis vanilinio cukraus
1 apelsino žievelė
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
100 g margarino "VILNIUS" kambario temperatūros
200 ml šilto pieno
 
Papuošimui:
1 trynys
1 baltymas
1 šaukštelis pieno
1 lazdyno riešutas
Cukraus pudra


Gaminimas:
Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio). Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė.
Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą (aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtų. Man užtenka 1 val.
Perminkyti tešlą ir ant silikoninio kilimėlio iškočioti 1 cm blyną. Uždėti TRAFARETĄ. Apipjaustyti.
Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.
Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min. Gausiai pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai