Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kilogramas kvietinių miltų,
350 mililitrų pieno,
350 gramų cukraus,
200 gramų margarino,
50 gramų mielių,
12 kiaušinių tryniai,
1 citrinos žievelė, tarkuota,
0.25 šaukštelio kardamono,
Druskos truputį

Gaminimas:
100 g miltų užplikykite stikline verdančio pieno. Gerai išmaišykite, kad atšoktų nuo indo sienelių, ir ataušinkite iki 30 laipsnių. Mieles ištrinkite su trupučiu cukraus, atskieskite šiltu pienu, sudėkite į plikytą tešlą ir gerai suplakite. Pastatykite 1–1,5 val. šiltai, kad pašiltų. Kiaušinio trynius ištrinkite iki baltumo su likusiu cukrumi. Išlydytą margariną ataušinkite ir supilkite į pakilusią tešlą. Paskaninkite kardamonu ir trinta citrinos žievele. Suberkite likusius persijotus miltus ir gerai išminkykite, kol nelips prie rankų. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Ji turi užimti trečdalį formos aukščio. Pastatykite šiltai, kad pakiltų, po to pašaukite į karštą orkaitę (240–250 C). Kepkite apie 1 val. Iškepus palikite formoje, kad sutvirtėtų, po to atsargiai, paguldžius ant šono, išimkite. Iš kiaušinio baltymo, stiklinės cukraus pudros ir šaukšto citrinos sulčių, viską gerai ištrynus, pasigaminkite baltą glajų. Juo ištepkite pyrago šonus ir leiskite sukietėti. Viršų užpilkite rudu glajumi ir leiskite gražiai nuvarvėti (jis gaminamas kaip baltas, tik įdedami 2 šaukštai kakavos).
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai