Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
200 g miltų
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių,
1 kiaušinio,
70 g cukraus,
100 g sviesto,
žiupsnelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
šaukštas cinamono

Varškės sluoksniui:
500g pertrintos varškės ("Mūsų švelnioji" ar pan.)
300g slyvų
3 kiaušiniai
200 ml 35% riebumo grietinėlės
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Migdolų esencijos (nebūtina)
1 pakelis grietinėlės arba vanilinio skonio pudingo

Gaminimas:
Miltus persijokite su kepimo milteliais, suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną. Sudėkite šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol gausis trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir viską greitai suminkykite, suvyniokite į politileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Tešlą plonai iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo, išklokite ja apvalios kepimo formos (24 cm arba 26 cm skersmens) dugną ir kraštus.

Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus standžiai išplakite. Trynius sumaišykite su varške ir cukrumi, įdėkite migdolų esencijos, citrinos sulčių, gerai išmaišyti ir supilkite grietinėlę. Suberkite pakelį pudingo ir taip pat gerai išmaišykite. Supilkite varškės masę ant pagrindo. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir puseles išdėliokite ant pyrago paviršiaus, šiek tiek panardindami į varškės masę.

Pyraga kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, 50-60 minučių. Atsargiai išimkite, leiskite atvėsti, išimkite iš kepimo indo. Ir pateikite po kokios valandos, kai pyragas visai atvės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 g sviesto
1 kiaušinio
0,5 stiklinės cukraus
250 g miltų
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
400 g varškės
1 indelio kondensuoto pieno
3 kiaušinių
1 citrinos
1 kg slyvų


Gaminimas:
Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą ir 1 val. palaikykite šaldytuve. Tada iškočiojame lakštą. Jį įklojame į riebalais pateptą kepimo formą.
Įdarui varškę ir citriną sumalame mėsmale. Į šią masę įdedame kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Viską sudedame į kepimo formą ant lakšto. Slyvas supjaustome ketvirčiais ir įspraudžiame į varškę. Pyragą kepkite 180°C laipsnių orkaitėje apie 50-60 minučučių.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai