Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:

Tešlai:
 
300 g kvietinių miltų
100 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
35 g grietinės, 30 % riebumo
70 g sviesto 
1 a.š. kepimo miltelių
 
Riešutų įdarui:
 
100 g migdolo riešutų
100 g cukraus
 
Varškės įdarui:
 
540 g varškės
30 g manų kruopų
100 g cukraus
3 kiaušinių baltymai
1 a.š. vanilinio cukraus
 
Sviestas skardai patepti
20 ml vandens



Gaminimas:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
 
Miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais, sviestu, grietine ir kiaušinio tryniais. Trinti, kol viskas gerai išsimaišys ir pasidarys trupiniai. Trečdalį tešlos trupinių atidėkite ir statykite į šaldytuvą.
 
Likusią tešlą sumaišyti su trupučiu vandens ir minkykite, kol taps vientisa. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ir iškloti sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
 
Riešutus pasmulkinti ir sumaišykite su cukrumi.
 
Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
Į varškę įmaišyti cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišykite.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
 
Ant tešlos tolygiai paskirstyti riešutus su cukrumi, ant jų pilti varškės įdarą ir apibarstyti atidėtos tešlos trupiniais. Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai