Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g avižinių sausainių (galima naudoti ir arbatinius - Selga ar pan.),
90 g sviesto,
3 indeliai "Mūsų švelniosios" ar kitos pertrintos varškės,
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi,
3 kiaušiniai,
1 citrinos sultys.
Konservuotų abrikosų arba persikų (galima naudoti ir kitus vaisius/uogas arba išvis gaminti be jų)

Gaminimas:
Sausainius susmulkiname (galima kavamale arba tiesiog sudėti į celofaninį maišelį ir sutrinti kočėlu arba mėsos plaktuku). Išlydome sviestą, jį sumaišome su trupintais sausainiais. Į sausainių-sviesto masę dar galima įpilti porą šaukštų romo/brendžio/amareto, kad būtų dar skaniau. Gautą masę suspaudžiame į apvalią kepimo formą (24 arba 26 cm skersmens) ir kepame 200 C karštume orkaitėje 10 min. Kol pagrindas kepa, mikseriu sumaišome varškę, kondensuotą pieną, citrinų sultis. Įplakame kiaušinius. Iš orkaitės ištraukiame pagrindą, ant jo sudedame pjaustytus abrikosus ir ant viršaus supilame varškės kremą. Kepame 1val 170?C orkaitėje. Išimamus atvėsinkite ir geriausia, jog prieš tiekdami ant stalo, bent porą valandų palaikytumėte šaldytuve, nes šiltas šis pyragas skanus, o šaltas - tobulas. Iškepusį pyragą galite papuoši vaisiais, uogomis, plakta grietinėle ar dar kitomis dekoracijomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai