Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pyrago pagrindui:
100 g margarino VILNIUS kepiniams
50 g cukraus
1 kiaušinio trynio
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
80g miltų
Įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
1 citrinos žievelės
1 pakelio vanilės
3 kiaušinių
1 šaukštas krakmolo
200 g slyvų uogienės arba šviežių slyvų (be odelių ir kauliukų) sutrintų su cukrumi
Pyrago viršui:
150 g kokoso drožlių
70 g cukraus
100 g margarino VILNIUS kepiniams


Gaminimas:
Pyrago pagrindas:
Margariną išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinį, beriame kepimo miltelių arba "užgesintos" sodos ir gerai išmaišome. Nuolat maišant, suberiame miltus. Tešla turi gautis panašios konsistencijos kaip minkštoms bandelėms.
Tešlą supilame į paruošta 20-25 cm skersmens kepimo formą ir paliekame šaldytuve 30 minučių.
Įdaro gaminimas:
varškę sumaišome su cukrumi, susmulkinta citrinos žievele, vanile, kiaušiniais ir krakmolu. Viską gerai išmaišome.
Pyragas:
Ant tešlos užtepame sluoksnį slyvų uogienės, sukrečiame varškės masę, skirtą įdarui, na o viršų pabarstome trindami tarp pirštų kokoso drožles, sutrintas su kietu margarinu ir cukrumi.
Pyragą kepti reikia 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą, todėl pyrago viršų reikėtų uždengti folija. Po 40 minučių folija galima nuimti, kad gražiai pagelstų pyrago viršus.
Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai