Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g varškės,
2 šaukštai sviesto,
4 kiaušiniai,
5 šaukštai cukraus,
beveik stiklinė miltų,
vanilinio cukraus,
250 g serbentų uogienės (galima ir jūsų mėgiamą),
pusę šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminimas:
Sviestą ištirpinti, trynius ištrinti su cukrumi. Sudėti varškę, miltus, vanilinį cukrų, uogienę. Viską išsukti į vientisą masę. Išplakti baltymus ir išmaišyti su mase. Negilią kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais ir sukrėsti masę.Kepti 180 C orkaitėje kol lengvai paruduos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
1 kiaušinis
250 g kepinių margarino
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnis kepimo miltelių
~ 1 stiklinę kvietinių a.r. miltų, tešla turi būti minkšta.
Viršutiniam sluoksniui:
500 g varškės
4 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus (galima ir keturis kokius dėt, jei nemėgstat labai saldžiai)
truputis vanilės
0,5 citrinos ir  1 šaukštelis sodos tai citrinai nuplauti
~ 150 g tikro sviesto
šaukštas/du kvietinių a.r. miltų
1 žiupsnis kepimo miltelių


Gaminimas:
Pagrindas:
Į dubenį supjaustyti margariną, įmušti kiaušinį ir viską gerai perminkyti, permaišyti.
Subėrti cukrų, vėl viską sumaišyti.
Tada berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliai, jų labai nedaug, gal kokį pusę šaukštelio, gal dar mažiau berti. Pamažu berti miltus į dubenį ir minkyti. Tešla turi gautis minkšta ir dar kimbanti likti.
Imti skardą aukštais kraštais, iškloti kepimo popierium, dugną sviestu patepti, sukrėsti tešlą ir suvilgytais vandeniu delnais paskirstyti po visą skardą.
Įjungti orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, kol gaminamas įdaras.
Įdaras:
Varškę sukrėsti į dubenį, įmušti kiaušinius, viską gerai plakikliu išmaišyti, tada berti cukraus, vanilės.
Citriną gerai patrinti su soda ir nuplauti šaltu vandeniu, nutarkuoti per smulkią tarką pusės citrinos cedrą (žievelę) ir išspausti sultis (taip pat tik pusės citrinos). Viską gerai išmaišyti.
Įberti miltų ir kepimo miltelių, vėl išmaišyti.
Sviestą ištirpinti ant mažos ugnies, supilti į varškės masę ir paskutinį kart viską gerai išmaišyti.
Gautą masę sukrėsti ant anksčiau pagamintos ir jau esančios skardoje, tolygiai paskirstyti ir kišti įkaitusion orkaitėn. Kepti apie valandą. Be proto skanus karštas :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
250 g miltų
100 g minkšto margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio sodos
1 šaukštelis cinamono
100 g cukraus
1 šaukštas konjako ar brendžio
Užpildymui:
3 kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
750 g varškės
5 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas citrinos sulčių
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
4 mandarinai


Gaminimas:
Į dubenį supilame miltus, cukrų, sudedame į gabaliukus supjaustytą margariną ir viską sutriname su šakute iki trupinių. Įmušame kiaušinį, beriame sodą, cinamoną, supilame brendį ar konjaką ir sumaišome.
Tešlą reikia gerai iškočioti. Turi būti iki 1 cm storio.
Tešla išklojame kepimo formą t.y. ir šonus, ir dugną.
Tešlą orkaitėje kepame apie 10-15 minučių. Temperatūrą nustatykite iki 180 C.
Kol keps mūsų pyrago pagrindas, pasigaminame varškės užpildymą.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome manų kruopas, varškę, vanilinį cukrų, citrinos sultis.
Mandarinus nulupame ir skilteles sudedame ant jau pakepusio pagrindo ir užpilame varškės įdaru.
Kepame pyragą iki 180 C orkaitėje dar 50 minučių.
Vietoj mandarinų tinka obuoliai, vyšnios, kriaušės ir pan. :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
180 g sviesto
400 g varškės "President"
4 kiaušiniai
5 šaukštai grietinėlės
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai "Danssukker" cukrus "Farinas"
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas krakmolo
Produktai papuošimui (uogos, cukraus pudra, šokoladas)
 


Gaminimas:
Nešaltą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įplakti kiaušinius, vieno baltymą palikti.
Supilti nešaltą grietinėlę.
Supilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.
Tešlą perskirti pusiau ir į vieną pusę įmaišyti kakavą.
Kepimo formą ištepti sviestu, supilti pusę tešlos, jos kraštus šaukštu pakelti.
"Fariną'" ištrinti gerai su kiaušinio baltymu ir įmaišyti į varškę.
Ją supilti ant tešlos.
Užkloti likusia balta tešla varškę.
Kepti 30 min.
Puošti pagal savo fantaziją. Aš kraštus su specialiu įrankiu apliejau karamele, po to glaisčiau cukraus pudra, puošiau riešutais, uogomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 puodeliai miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
200 g šviežios varškės
2 puodeliai cukraus
3 kiaušiniai
100 g sviesto
2 šaukštai apelsinų ar citrinų žievelės, tarkuotos
150 ml pieno
1 pakelis vanilinio cukraus


Gaminimas:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Kiaušinių trynius išplakame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Baltymus su druska išplakame iki putų.
Į trynius įmaišome pieną, ištirpintą sviestą, varškę, citrinos žievelę, miltų mišinį ir galiausiai baltymus.
Kepame apie 1 valandą 180 laipsnių orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Biskvitui:
5 kiaušiniai
100 g cukraus
8 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g raudonųjų serbentų džemo
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių
Varškės masei:
500 g riebios varškės
150 g cukraus
50 g sviesto
5 kiaušiniai
1 pakelis vanilinio cukraus
4 šaukštai krakmolo
50 g džiovintų spanguolių


Gaminimas:
Pasiruošti biskvitą: trynius atskirti nuo baltymų ir ištrinkite su cukrumi. Supilti miltus, vanilinį cukrų ir viską išmaišyti. Į tešlą sudėti atskirai iki standumo išplaktus baltymus, atsargiai išmaišyti ir supilti į sviestu išteptą ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pagrindą aptepti džemu.
Paruošti viršutinį sluoksnį: varškę ištrinti su cukrumi, po truputį dėti sviestą, atskirtus kiaušinių trynius, krakmolą, vanilinį cukrų. Galiausiai sukrėsti nuplautas ir nusausintas džiovintas spanguoles ir sudėti iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai viską išmaišyti ir sukrėsti ant iškepusio pagrindo. Pašauti į orkaitę ir kepti toje pačioje temperatūroje dar apie 20 minučių. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai